​Το διπλό άγριο φονικό που συνέβη στην Αίγινα, το βράδυ της Δευτέρας, με θύματα μία 71χρονη γυναίκα και τον 44χρονο ανιψιό της, ερευνούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Όπως σας μεταδώσαμε στο star.gr, τα θύματα βρέθηκαν απανθρακωμένα από την μέση και πάνω, σε υπνοδωμάτιο της μονοκατοικίας όπου διέμεναν.

Πλέον, οι έρευνες της αστυνομίας στρέφονται στο περιβάλλον των θυμάτων. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, άγνωστος αριθμός δραστών εισέβαλε στην οικία στους Άγιους Ασώματους στην Αίγινα, σπάζοντας με πέτρα το παράθυρο και στη συνέχεια ακινητοποίησαν τα θύματα με σκοπό να τα ληστέψουν.

Από την επιτόπια έρευνα της Πυροσβεστικής δεν προέκυψαν στοιχεία που να υποδείκνυαν ότι η φωτιά προκλήθηκε από εναλλακτικές πηγές θέρμανσης και ειδοποιήθηκε η αστυνομία.

Τα σημάδια έρευνας οδήγησαν τους αξιωματικούς, στο συμπέρασμα ότι οι δράστες αναζητούσαν χρήματα, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έψαχναν για κάτι πολύ συγκεκριμένο.

Όπως όλα δείχνουν, αφού οι ληστές έδεσαν θεία και ανιψιό, τους κλείδωσαν σ' ένα δωμάτιο προκειμένου να ερευνήσουν την οικία. Όμως, όπως φαίνεται οι δράστες δεν αρκέστηκαν στη ληστεία και δολοφόνησαν την 71χρονη και τον 44χρονο και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στις σορούς τους, οι οποίες εντοπίστηκαν απανθρακωμένες από τη μέση και πάνω.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που μετέχουν στις έρευνες, εξετάζονται όλα τα σενάρια, με τη ληστεία να είναι το πιθανότερο. Όμως, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τα θύματα να γνώριζαν τους δράστες και για το λόγο αυτό να τα δολοφόνησαν και στη συνέχεια έκαψαν τα πτώματα, προκειμένου να σβήσουν τα ίχνη τους.

Οι επικεφαλής των ερευνών λαμβάνουν καταθέσεις από τους οικείους των θυμάτων προκειμένου να εντοπίσουν πληροφορίες που ίσως τους οδηγήσουν στην ταυτότητα των δραστών. Μέχρι και χθες αργά το βράδυ δεν είχαν προκύψει πληροφορίες για αναχώρηση ύποπτων ατόμων με θαλάσσιο ταξί ή κανο��ικό δρομολόγιο πλοίου προς την Αττική ή άλλο νησί, οπότε εκτιμάται ότι οι δράστες παραμένουν στο νησί.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών, ενώ χθες το πρωί μετέβη στο νησί κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.