​Επέστρεψαν στις παραβιάσεις πάνω από το Αιγαίο οι πιλότοι της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, προχωρώντας σήμερα σε υπερπτήσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο.
Συγκεκριμένα, έξι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, F-16, εισήλθαν στις 15:01 στον ελληνικό ενάεριο χώρο μεταξύ Λέσβου και Χίου.
Στη συνέχεια τα έξι μαχητικά διασπάστηκαν. Τα τέσσερα έκαναν υπερπτήση στις 15:25 πάνω από τους Φούρνους στα 4.000 πόδια.
Τα άλλα δύο έκαναν υπερπτήση στις 15:27 πάνω από το Μακρονήσι στα 8.500 πόδια, τους Ανθρωποφάγους, το νησιωτικό σύμπλεγμα Φούρνων στα 8.200 πόδια, και στις 15:29 πάνω από το Αγαθονήσι, στα 8.100 πόδια.
Τα τέσσερα τουρκικά μαχητικά απομακρύνθηκαν από τον ελληνικό εναέριο χώρο, νότια της Σάμου, στις 15:28 και τα άλλα δύο στις 15:30 αντίστοιχα.
Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναγνωρίσθηκε και αναχαιτίσθηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.
Υπενθυμίζεται ότι μετά την κατάρριψη του ρώσικου μαχητικού από τους Τούρκους στα σύνορα με τη Συρία, και τον "πόλεμο" που ξέσπασε ανάμεσα στις δύο χώρες, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ είχε αναφερθεί στις παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο λέγοντας:
«Όσον στην παραβίαση του συριακού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη θυμίζω ότι τα τουρκικά αεροσκάφη παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο 1.500 φορές το χρόνο κατά μέσο όρο... Χθες ο Έλληνας ΥΠΕΞ με κάλεσε για να μου εκφράσει την αλληλεγγύη του και μου θύμισε αυτές τις 1.500 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη που έχουν γίνει κάτι σαν συνηθισμένη πρακτική. Και μου είπε ότι και αυτός δεν αποδέχεται τις εξηγήσεις των Τούρκων ακόμα και αν υπήρξε παραβίαση 17 δευτερολέπτων δεν δικαιολογεί την επίθεση κατά του ρωσικ��ύ μαχητικού».