​Την απόφαση της κυβέρνησης να φέρει στην Αθήνα όσους πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί στην Ειδομένη, μετά την απόφαση των αρχών των Σκοπίων να επιτρέπουν τη διέλευση των συνόρων μόνο σε Αφγανούς, Σύρους και Ιρακίνούς ανακοίνωσε ο Γιάννης Μουζάλας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 989, είπε ότι «Αυτό που γίνεται στην Ει��ομένη, αποτελεί παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου, δηλαδή ότι η κατηγοριοποίηση του πρόσφυγα με βάση την υπηκοότητα είναι παράνομη. Οποιοσδήποτε μπορεί και δικαιούται να ζητήσει άσυλο. Το αν του δοθεί ή όχι είναι άλλη υπόθεση. Έχουμε Αμερικανούς που ζητούν άσυλο και το παίρνουν…» και συνέχισε:

«Αφού ο νόμος έχει παραβιαστεί από τις άλλες χώρες, καλούμεθα να ανταπεξέλθουμε στο πρόβλημα που δημιουργείται. Έχουμε δομές να φιλοξενήσουμε προσωρινά αυτούς τους ανθρώπους».

Ο ίδιος επισήμανε: «Έχουμε ξεκινήσει μία εκστρατεία για να τους πάρουμε από την Ειδομένη, να τους φέρουμε στην Αθήνα και να τους δώσουμε τη δυνατότητα αν θέλουν να ζητήσουν άσυλο».

Όπως σας μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr, η κατάληψη στη σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης από τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες συνεχίζεται για 10η μέρα, με αποτέλεσμα εκατοντάδες βαγόνια με προϊόντα να βρίσκονται εγκλωβισμένα.

ΑΚΟΥΣΤΕ το ηχητικό ντοκουμέντο εδώ

ΣΟΚ στην Ειδομένη – Μετανάστης στο νοσοκομείο με ηλεκτροπληξία

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ στην Ειδομένη: Μετανάστες προσπαθούν να διασχίσουν την συνοριακή γραμμή

ΒΙΝΤΕΟ: Προσφυγόπουλο 2 ετών «γκρεμίζει» με το χορό του σύνορα και φράχτες