​Θλιβερή πρωτιά κατέχει η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης καθώς διαθέτουμε δυστυχώς τους περισσότερους άνεργους πτυχιούχους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο οποίος είναι αρχιτέκτονας. Αν και διατηρεί τεχνικό γραφείο με τη γυναίκα του η δουλειά έχει πέσει τόσο πολύ που θεωρεί τον εαυτό του άνεργο.

«Το πρώτο εξάμηνο του 2015 το τηλέφωνο χτύπησε ελάχιστες φορές, όσες προσφορές δόθηκαν για δουλειά δεν έγιναν ποτέ. Το 2011 και το 2012 σε δυο χρονιές δηλαδή σε 24 μήνες είναι ζήτημα αν δουλέψαμε τους 4 μήνες» ανέφερε στο Star.

Από το 2000 μέχρι το 2014 το εργατικό δυναμικό στην Ελλάδα που κατέχει πανεπιστημιακό τίτλο αυξήθηκε κατά 10%. Οι άνεργοι όμως εδώ είναι σχεδόν 4 φορές περισσότεροι από το μέσο όρο ανεργίας των χωρών του ΟΟΣΑ.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος μας εξηγεί ότι όταν ένας επαγγελματίας δεν έχει δουλειά η μπάλα παίρνει και εκείνους που θα μπορούσε να απασχολήσει.

«Εμείς είχαμε κάποιον φοιτητή αρχικά αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, φοιτήτρια για την ακρίβεια που αργότερα πήρε το πτυχίο της οι πρώτες δουλειές που έκανε για εμάς ήταν φωτορεαλιστικές απεικονίσεις. Η κοπέλα αυτή έχει να πάρει δουλειά από εμάς 4 χρόνια» τόνισε.

Παράλληλα το 30% των νέων στην Ελλάδα ανήκουν στους neets. Πρόκειται για νέους ηλικίας 20 έως 24 που δεν σπουδάζουν, δεν εργάζονται αλλά ούτε εκπαιδεύονται.

Δείτε το βίντεο του Star