​Το κήρυγμα του ιμάμη από το Πακιστάν, σε τζαμί στο Αιγάλεω, δεν μιλούσε για αγάπη αλλά για ��ίσος εναντίον των μουσουλμάνων που δεν τηρούν τις προσταγές του Κορανίου.

Ο ιμάμης είχε επισκεφθεί την Ελλάδα το Νοέμβριο του 2014 και είχε κληθεί στο τζαμί για να διδάξει. Μόνο που σύμφωνα με τις καταγγελίες Πακιστανών που είδαν το κήρυγμα του χαρακτήρισε άπιστους μουσουλμάνους και χριστιανούς ζητώντας από του πιστούς που τον άκουγαν να σηκώσουν σπαθί εναντίον τους. Όσοι τον ήξεραν υποστήριξαν ότι αυτοί που τον κατήγγειλαν ήταν υπερβολικοί.

Το εξώδικο με τις καταγγελίες των πακιστανών που έφριξαν με αυτά που έλεγε ο ιμάμης αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλογλου. Στο εξώδικο μάλιστα για το κήρυγμα μίσους εκτός από τον ιμάμη οι καταγγέλλοντες αναφέρονται και στην εμπλοκή πέντε ακόμη ατόμων.

Ο ιμάμης ο οποίος εμφανίζεται ως οπαδός την εξτρεμιστικής οργάνωσης «ο στρατός του Θεού ή στρατός του δικαίου» μετά τις καταγγελίες έφυγε για το Πακιστάν και όταν γύρισε στην Ελλάδα συνελήφθη και στην συνέχεια απελάθηκε.

Γεγονός είναι ότι σε όλη την Ευρώπη οι αρχές παρακολουθούν τα κηρύγματα ιμάμηδων σε τζαμιά προκειμένου να εντοπίσουν φανατικούς ισλαμιστές.

Δείτε το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Βαγγέλη Γκούμα για το Star