Ο Πολιούχος της Πάτρας σήμερα γιορτάζει, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε εορταστικούς ρυθμούς ολόκληρη η Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Από νωρίς το πρωί, χιλιάδες πιστοί συρρέουν στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα. Εκεί, έφτασε κι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπ��ς Παυλόπουλος, προκειμένου να παραστεί στη Δοξολογία και κατόπιν στην λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της Ιεράς Εικόνας του Αγίου.

ξκγξγη.jpg

τυθκτθκτθκ.jpg

Λίγο νωρίτερα είχαν φτάσει στον Ιερό Ναό η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία εκπροσωπεί την Κυβέρνηση, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας και Άδωνης Γεωργιάδης, ο δήμαρχος Πατρών Κώστας Πελετίδης και πολλοί ακόμα.

ξγκγξκ.jpg

Στο αρχαιολογικό μουσείο ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήγε λίγο μετά τις 12 το με��ημέρι στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Πατρών, όπου θα είναι ανοικτή για το κοινό καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, η περιοδική έκθεση «Η των Πατρέων Σε Πόλις» που συνδιοργανώνουν φέτος στο πλαίσιο των Πρωτοκλητείων 2015, η Εφορία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και η Μητρόπολη Πατρών.

τυθκυθκθκρε.jpg

Αργότερα, ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσ��στομος, θα παραθέσει σε κεντρικό ξενοδοχείο επίσημο γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Δείτε τα βίντεο!