​Μετά από το σάλο που προκλήθηκε από το δημοσίευμα των Times του Λονδίνου ότι οι Ελληνίδες φοιτήτριες πωλούν σεξ για λίγο φαγητό, το οποίο διέψευσε ο καθηγητής εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Γρηγόρης Λάζος, σε συνέντευξή του στο SΤΑR, τώρα νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για την πορνεία στην Ελλάδα, έρχονται στην επιφάνεια.

Η έρευνα του καθηγητή εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου ξεκίνησε το 2011, μέσα στην οικονομική κρίση και θα ολοκληρωθεί το Μάιο. Μέχρι στιγμής έχουν ερωτηθεί 500 γυναίκες και άνδρες στην Αθήνα και τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά.

«Το μνημόνιο μάλλον δεν μας έχει χτυπήσει όλους. Υπάρχουν πληθυσμοί που δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν άτομα που διαθέτουν 30.000-40.000 ευρώ, ώστε με την παρέα τους να κάνουν περισσότερο πλάκα, εξευτελίζοντας κάποιους ανθρώπους» δηλώνει ο καθηγητής.

Ακόμη, τα στ��ιχεία της έρευνας του Παντείου Πανεπιστημίου έδειξε ότι μέσα στην οικονομική κρίση η πορνεία πολυτελείας αυξάνεται, όπως αυξάνεται και ο αριθμός των γυναικών που γίνονται ιερόδουλες.

«Η Ελληνίδα επανέρχεται στο χώρο. Σε ηλικία 24-25 ετών είναι ο μέσος όρος, αλλά ξεκινάνε από πολύ νωρίς, από τα 16-17. Στην κεντρική πορνεία, εκεί που εκδίδονται, έχουμε και πολλούς άνδρες» σημειώνει ο καθηγητής.

Ο ίδιος διαψεύδει το δημοσίευμα των Times, σύμφωνα με το οποίο «οι Ελληνίδες φοιτήτριες εκδίδονται για μία τυρόπιτα» λέγοντας: «Το ποιος είναι αυτός που συνάρτησε τις Ελληνίδες φοιτήτριες με τις τυρόπιτες, δεν ξέρω, αλλά δεν έχει καμία σχέση με μένα».

Η δημοσιογράφος πάλι, Ανθή Καρασάββα, η οποία έγραψε το άρθρο στους Times επιμένει λέγοντας: «Αντί να στέκονται σ’ αυτό, ότι αυτό είναι άλλο ένα πρόβλημα της κρίσης, στέκονται στο ότι η Καρασάββα ανέδειξε αυτό το θέμα σε μία παγκόσμιας εμβέλειας εφημερίδα. Αυτό είναι θλιβερό για μένα».

Οι ερευνητές πάντως επισημαίνουν ότι η Πολιτεία είναι παντελώς απούσα στο πρόβλημα της πορνείας.