​Ξεπερνούν τις εκατό οι κλοπές και οι ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων από τα μέλη της πολυπληθούς συμμορίας που παρίσταναν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και τους έπειθαν να τους ανοίξουν και να μπουν στα διαμερίσματά τους.

Ανάμεσα στα θύματα και μια 77χρονη γυναίκα που δεν φανταζόταν με τίποτα ότι ο καλοντυμένος μεσήλικας άνδρας που της χτύπησε το θυροτηλέφωνο, υποστηρίζοντας ότι ήταν υπάλληλος της ΔΕΗ, θα ήταν κακοποιός.

Του άνοιξε λοιπόν την πόρτα και τον άφησε να μπει στο διαμέρισμά της. Ο ευγενικός άνδρας της είπε ότι όλα ήταν εντάξει και έφυγε. Επέστρεψε όμως το βράδυ και μπήκε στο διαμέρισμα από τη μπαλκονόπορτα του υπνοδωματίου.

Η 77χρονη έβλεπε τηλεόραση και δεν κατάλαβε το παραμικρό. Αργότερα διαπίστωσε ότι τα πιο ακριβά από τα κοσμήματά της είχαν εξαφανιστεί.

Τα μέλη της σπείρας πήγαιναν συνήθως ανά δύο. Πολλές φορές ο ένας εγκλώβιζε το θύμα στην κουζίνα, τραβώντας κάποια συσκευή προς την πόρτα και ο δεύτερος με το πρόσχημα ότι κάνει έλεγχο έπαιρνε χρήματα και κοσμήματα.

Η συμμορία σύμφωνα με την Αστυνομία αριθμεί τριάντα μέλη. Είκοσι τρία έχουν συλληφθεί. Οι κλοπές και οι ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων ξεπερνούν τις εκατό και η λεία τους τις 400.000 ευρώ.