​Χιλιάδες Αθηναίοι συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στο κέντρο της πόλης και ένωσαν τις φωνές τους με τα εκατομμύρια των πολιτών, που πραγματοποίησαν ταυτόχρονο συλλαλητήριο για την κλιματική αλλαγή σε 2.300 πόλεις από 190 χώρες.

Οι διαδηλωτές, κρατώντας πλακάτ και σφυρίχτρες, φώναξαν συνθήματα, διαμαρτυρήθηκαν για την καταστροφή του περιβάλλοντος και ζήτησαν τη λήψη αποφάσεων για την προστασία του, πραγματοποιώντας πορεία από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου μέχρι τη Βουλή.

«Η χώρα μας μαζί με άλλες χώρες της Μεσογείου αναμένεται να χτυπηθεί έντονα από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Θα επηρεαστεί η γεωργία, ο τουρισμός, όλες οι παραγωγικές δραστηριότητες. Θα έχουμε σοβαρή αύξηση της συχνότητας και της έντασης των πυρκαγιών, και άλλων ακραίων καιρικών φαινομένων», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής του WWF, Δημήτρης Καραβέλλας.

«Δώσαμε ένα πολύ δυναμικό μήνυμα και από την Αθήνα, ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και από όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου μία δυνατή συμφωνία η οποία θα μπορεί να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή με γενναίες αλλά απαραίτητες αποφάσεις από τους πολιτικούς ηγέτες», πρόσθεσε.