​Σάλος έχει προκληθεί από το δημοσίευμα των Times του Λονδίνου ότι οι Ελληνίδες φοιτήτριες πωλούν σεξ για φαγητό. Ο καθηγητής εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Γρηγόρης Λάζος στην έρευνα του οποίου στηρίχθηκε το δημοσίευμα σε συνέντευξή του στο Star διαψεύδει το δημοσίευμα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι παραποιήθηκαν τα λόγια του.

«Δεν έχω αναφερθεί σε Ελληνίδες φοιτήτριες». Με αυτή τη δήλωση ο Έλληνας καθηγητής βάζει τα πράγματα στη θέση τους, όσον αφορά στο ταπεινωτικό για τη χώρα μας δημοσίευμα των Times του Λονδίνου.

«Ποιος είναι αυτός που συνάρτησε τις Ελληνίδες φοιτήτριες με τις τυρόπιτες σ’ αυτή τη χώρα δεν ξέρω, δεν μπορώ να φανταστώ, δεν έχει πάντως καμία σχέση με μένα. Είμαστε λίγο ελάχιστα σοβαροί», είπε ο κ. Λάζος.

Οι Times του Λονδίνου φιλοξένησαν συνέντευξη του καθηγητή στην Ελληνίδα δημοσιογράφο Ανθή Καρασάββα για την πορνεία στην Ελλάδα. Στη συνέντευξη του κ. Λάζου πουθενά δεν αναφέρεται ότι οι Ελληνίδες φοιτήτριες κάνουν σεξ για ένα σάντουιτς ή μια τυρόπιτα. Αυτό που είπε αναφερόμενος στις ιερόδουλες ήταν ότι κάποιες γυναίκες το κάνουν για μία τυρόπιτα ή ένα σάντουιτς και αυτό γιατί πεινάνε.

Εξήγησε μάλιστα ότι αυτό που είπε στη συνέντευξη ήταν η περίπτωση μιας ιερόδουλης που πήρε ως αμοιβή ένα σάντουιτς, μία τυρόπιτα κι ένα αναψυκτικό.

Για τον καθηγητή η παραποίηση των δηλώσεών του είναι ταπεινωτική για τη χώρα σε μια περίοδο μάλιστα οικονομικής κρίσης.

«Μπορεί κάποιος μόνος του ευφυώς να συναρτήσει τρία τέσσερα πράγματα παντελώς άσχετα μεταξύ τους. Αυτό πια αρχίζει να είναι άλλου είδους επιχείρημα, που δεν έχει να κάνει ούτε με την πορνεία, ούτε με την επιστήμη, ούτε με τη χώρα σε κρίση», τόνισε.

Η δημοσιογράφος των Times Ανθή Καρασάββα δεν είναι η πρώτη φορά που ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων με τα όσα γράφε�� . Στους Sunday Times είχε γράψει για τον τάφο της Αμφίπολης ότι βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Μακεδονία, υπονοώντας τα Σκόπια. Η δημοσιογράφος είχε μάλιστα διαγραφεί το 2009 από την Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών.