​Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν για μια ακόμα φορά το Σάββατο στην Ειδομένη, στα σύνορα με τα Σκόπια, όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες μετά από την απόφαση των Σκοπίων να υψώσει φράχτη στην περιοχή και να κλείσει τα σύνορα στις ορδές των μεταναστών και των προσφύγων που αναζητούν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.

αρχείο λήψης.jpg
Μάλιστα στα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα ένας Μαροκινός οικονομικός μετανάστης από την απελπισία του έπιασε ηλεκτροφόρα καλώδια και υπέστη ηλεκτροπληξία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας βρισκόταν στην υπό κατάληψη σιδηροδρομική γραμμή στον μεθοριακό σταθμό της Ειδομένης και κάποια στιγμή ανέβηκε σ’ ένα σταθμευμένο βαγόνι απ’ όπου για άγνωστο λόγο έπιασε τα ηλεκτροφόρα καλώδια.

αρχείο λήψης (1).jpg

Ο Μαροκινός μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο, μιας και οι γιατροί ανθρωπιστικής βοήθειας που βρίσκονταν στην Ειδομένη δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

«Έχουμε πέντε μέρες εδώ χωρίς φαγητό και νερό κοιμόμαστε μέσα στην βροχή κάτω από τα δέντρα», είπε ένας από τους εγκλωβισμένους μετανάστες στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

αρχείο λήψης (2).jpg

Μάλιστα μετά από το περιστατικό εκατοντάδες εξαγριωμένοι συμπατριώτες του συγκεντρώθηκαν στο σημείο και άρχισαν να φωνάζουν στα αραβικά συνθήματα όπως ο «Θεός είναι μεγάλος» και «προφήτης μας είναι ο Μωάμεθ».

Η αστυνομία της ΠΓΔΜ απάντησε με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, ενώ οι μετανάστες πετούσαν πέτρες και ξύλα. Λίγο αργότερα η κατάσταση εκτονώθηκε.