​Συνεχίζουν να προκαλούν οι Χρυσαυγίτες, οι οποίοι δεν δίστασαν να απειλήσουν μάρτυρα, την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της δίκης για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ειδικότερα, στο βήμα για να καταθέσει ανέβηκε η φοιτήτρια Δήμητρα Ζώρζου, που το βράδυ της δολοφονίας ήταν στο επίμαχο σημείο με μία φίλη της. Η πρόεδρος της ζήτησε να αναγνωρίσει τον άνδρα που ήταν συνοδηγός στο αμάξι του Γιώργου Ρουπακιά, όταν έφτασε στο σημείο της δολοφονίας.

Τότε εκείνη έδειξε έναν από τους κατηγορούμενους τον Ιωάννη Καζαντζόγλου. «Είναι αυτός, ο δεύτερος από δεξιά» είπε.

2415944.jpg
Στην συνέχεια η πρόεδρος την ρώτησε αν είναι απόλυτα σίγουρη, με εκείνη να απαντάει: «απόλυτα ασφαλής δεν είμαι, αλλά ο σωματότυπος είναι αυτός». Αυτό φαίνεται πως εξόργισε τον κατηγορούμενο, ο οποίος σηκώθηκε όρθιος και της είπε: «κοίταξε με καλά. Με θυμάσαι από εκείνο το βράδυ;».

Εκείνη, για ακόμη μία φορά απάντησε θετικά. Τότε ο κατηγορούμενος εκ��ινάχθηκε από το κάθισμα του και αντέδρασε με έντονες κινήσεις. Ο ίδιος φάνηκε κάτι να λέει στην μάρτυρα, η οποία ταράχθηκε πολύ και αφού ζήτησε διακοπή βγήκε κλαίγοντας από τη δικαστική αίθουσα.

2415983.jpg
Άτομα από το ακροατήριο άρχισαν να φωνάζουν: «φασίστες, δεν θα την τρομοκρατήσετε», ενώ σύμφωνα με τους συνηγόρους της Πολιτικής Αγωγής, ο κατηγορούμενος την απείλησε λέγοντας: «αφήστε με να βγω έξω και θα της δείξω εγώ»!

Η διαδικασία διακόπηκε για λίγο, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και κατά την επανάληψη της διαδικασίας η κοπέλα υποστήριξε ότι έχει δεχτεί «ύποπτα» τηλεφωνήματα. Ειδικότερα, όπως είπε την παίρνουν τηλέφωνα με απόκρυψη χωρίς να της μιλάει κανείς!

«Το αναφέρω αυτό γιατί υπάρχει ένας κίνδυνος γενικότερα» είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι τα περίεργα τηλεφωνήματα έγιναν μετά τη δεύτερη κατάθεσή της στην ανακρίτρια, αλλά και μετά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των μαρτύρων της δίκης.

2415949.jpg
Ωστόσο αυτό δεν ήταν το μόνο θερμό επεισόδιο που συνέβη. Συνήγορ��ι υπεράσπισης κατηγόρησαν για πολλοστή φορά φωτορεπόρτερ πως τους φωτογραφίζει. Κάτι, όμως που δεν συμβαίνει καθώς η υπεράσπιση εξαρχής έχει δηλώσει πως δεν το επιθυμεί.

Η ανατριχιαστική μαρτυρία- «Ο Ρουπακιάς αγκάλιασε τον Φύσσα, είδα δύο κινήσεις του χεριού του. Μετά καταλάβαμε τι είχε κάνει»

Όταν συνεχίστηκε η δίκη η μάρτυρας αναφέρθηκε στην σκηνή της δολοφονίας του 33χρονου ράπερ. Η ίδια ανέφερε πως όλα έγιναν πολύ γρήγορα αφού πέρασαν από μπροστά τους τρέχοντας η παρέα του Φύσσα τους οποίους κυνηγούσε μία ομάδα «μαυροντυμένων» με κράνη και ρόπαλα που χτυπούσαν όποιον «έπιαναν»

«Τρεις χτυπούσαν έναν. Κάποια στιγμή αυτοί φεύγουν, τα παιδιά τα χτυπημένα ήταν ζαλισμένα δεν ήταν σε θέση να φύγουν... Τους φώναζαν «φύγετε ρε φασίστες». Είδα να έχουν μείνει τρία παιδιά, έναν τον είχε πιάσει κάποιος και τον χτυπούσε πάνω σε μια βιτρίνα. Πλησίασαν τον Παύλο από πίσω και τον χτύπησαν. Εκείνος γυρνάει προς το μέρος τους, έρχονται κι άλλοι δέκα και ξεκινάνε και χτυπάνε και τους τρεις.

2415988.jpg

Εκείνη τη στιγμή μπαίνει ένα αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα. Ξαφνιαστήκαμε, όπως και τα τρία παιδιά. Σταμάτησε ακριβώς δίπλα στα τρία παιδιά που γύρισαν προς το αυτοκίνητο. Άρχισαν να απομακρύνονται αυτοί που χτυπούσαν κι έμειναν δυο - τρεις. Κάποιοι στάθηκαν απέναντι μαζί με τους υπόλοιπους και 2-3 στάθηκαν πίσω από τον Παύλο... Θεώρησα ότι το αυτοκίνητο ήταν ασφαλίτικο. Βλέπουμε έναν να βγαίνει από το αυτοκίνητο...

Ο Παύλος Φύσσας γύρισε να κοιτάξει. Ο οδηγός που βγήκε κάνει δύο τρία βήματα πλησιάζει τον Παύλο και τον παίρνει αγκαλιά. Δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Παύλος, ήταν πολύ κοντά. Είδα μόνο δύο κινήσεις του χεριού του οδηγού του αυτοκινήτου. Οι άλλοι τρεις του είχαν κάνει έναν κλοιό... Ο οδηγός γύρισε και προσπάθησε να μπει ξανά μέσα στο αυτοκίνητο! Εκείνη την ώρα φωνάζει ο Παύλος: «με μαχαίρωσε». Τότε καταλάβαμε πόσο σοβαρό ήταν αυτό που είχε γίνει... Τον οδηγό τον έπιασε ένας της ομάδας ΔΙΑΣ».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να εξεταστεί η μάρτυρας κατ’ αντιπαράσταση με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που συνέλαβαν τον Γ. Ρουπακιά για να ελεγχθεί η αξιοπιστία της. Η διαδικασία είναι και πάλι σε διακοπή, καθώς η μάρτυρας ξέσπασε για άλλη μια φορά σε κλάματα.