​Η άτυχη Μυρτώ είδε τη ζωή της να αλλάζει μέσα σε λίγα λεπτά όταν οι διακοπές της στην Πάρο, το καλοκαίρι του 2012 κατέληξαν στο χειρότερο εφιάλτης της, που ακόμη δεν έχει τελειώσει.

Η 16χρονη-τότε- κοπέλα είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης του Πακιστανού Αχμέτ Βακάς. Μάλιστα, ο αδίστακτος δράστης αφού την βίασε… την χτύπησε πολλές φορές με μία πέτρα για να της κλέψει το κινητό.

200514153831_1196.jpg
Αυτά τα λίγα λεπτά ήταν που την σημάδευσαν και άλλαξαν τη ζωή της για πάντα. Σήμερα δίνει τη δική της μάχη σε εξειδικευμένο Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα, όπου νοσηλεύεται μετά την επιστροφή της από την Βοστόνη.

Η μητέρα της, Μαίρη Κοτρώτσου, μίλησε στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα» για το Γολγοθά που ανεβαίνει η οικογένεια της και κυρίως το παιδί της, η 19 πλέον Μυρτώ.

Η ίδια μίλησε και για το πώς είναι σήμερα η Μυρτώ: «Καταλαβαίνει σίγουρα περισσότερα, αλλά δεν τρώει, δεν κινείται, δεν μιλάει, δυστυχώς συνεννοείται μόνο με τα μάτια. Ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να επανέλθει. Δεν πρόκειται να είναι όπως πριν. Και δεν φτάνει μόνο αυτό… Έχει και πολλά προβλήματα υγείας, όπως πχ επιληψία. Μου κοστίζει πάρα πολύ το ότι δεν λέει μία λέξη, όχι «μαμά», μία οποιαδήποτε λέξη».

Resizer (2).jpg
Όπως λέει φαίνεται πως η Μυρτώ έχει κουραστεί από τον αγώνα που δίνει και πολλές φορές μοιάζει να τα παρατάει.

«Είναι πολύ δύσκολο γιατί ήταν ένα παιδί πολύ ζωντανό, πολύ ζωηρό, μιλούσε ακατάπαυστα και ξέρω πολύ καλά ότι στεναχωριέται που δεν μπορεί να εκφραστεί. Νιώθω ότι δεν προσπαθεί στις θεραπείες, όσο θέλουμε. Ίσως έχει απογοητευτεί επειδή δεν κινείται. Και γι’ αυτό έχει παραδοθεί».

Εκείνη μιλώντας για τα όσα βίωσε και συνεχίζει να βιώνει φανερά συντετριμμένη έκανε λόγο για το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε ποτέ να της συμβεί.

«Ποτέ δεν άφηνα την κόρη μου μόνη της. Όλα έγιναν σε δέκα λεπτά. Ήταν το χειρότερο που μπορούσε να συμβεί στη ζωή μου. Την βρήκα σε φρικτή κατάσταση, δεν περιγράφεται. Η αδελφή της δεν την γνώρισε. Δεν ήταν απλά χτυπημένη ή αναίσθητη, ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Η ποινή που επιβλήθηκε στο δράστη είναι η ανώτερη, αλλά το ειρωνικό είναι ότι ζητάει ελάφρυνση ποινής. Απορώ αν έχει καταλάβει τι έκανε».