Η συμβολή της ελληνικής ομογένειας στο έργο των Παιδικών Χωριών SOS καθώς και η ανανέωση του προγράμματος παροχής επισιτιστικής βοήθειας, που προσφέρει η Ελληνική Πρωτοβουλία (THI) και υλοποιούν τα Παιδικά Χωριά SOS, με τη συνεργασία του Κοινωνικού Παντοπωλείου παρουσιάστηκε στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη.

sajdsajds.jpg

H ��άρα Ζαχαρέα με τον Αντώνη Ρέμο

σδωσδω.jpg

Κάτω αριστερά είναι η κυρία Μαρία Μανιάτη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Social Media των Παιδικών Χωριών SOS

IMG_2204.JPG
Η κυρία Μάρα Ζαχαρέα, ο κ. Γ. Πρωτόπαπας, Γενικός Διευθυντής Παιδικών Χωριών SOS και ο Μ. Πρίντζος, Διευθυντής Προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας

Συντονίστρια της συνέντευξης ήταν η δημοσιογράφος κα Μάρα Ζαχαρέα και ομιλητές ήταν ο κ. Γιώργος Πρωτόπαπας, Γεν. Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, ο κ. Μιχάλης Πρίντζος, Διευθυντής Προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας και η κα Μαρία Χατζημινάογλου, Υπεύθυνη Χορηγιών Κοινωνικού Παντοπωλείου. Στη συνέντευξη τύπου μίλησε και ο Αντώνης Ρέμος ενώ απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS Αναστάσιος Βρεττός.zaxarea.jpg


Από το 2012 η ελληνική ομογένεια σε ολόκληρο τον κόσμο είναι ο σταθερός πυλώνας ελπίδας για τη χώρα μας και τα Παιδικά Χωριά SOS. Έτσι στις δύσκολες συγκυρίες της ύφεσης και της ανεργίας στη χώρα μας, η Ελληνική Πρωτοβουλία (THI), δήλωσε εκ νέου την υποστήριξή της προς τα Παιδικά Χωριά SOS.

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, έρχεται να καλύ��ει βασικές διατροφικές ανάγκες για περισσότερες από 600 οικογένειες κάθε μήνα, για ένα ολόκληρο χρόνο σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, μέσα από τα Κοινωνικά Παντοπωλεία.

Σκοπός της ενέργειας αυτής, είναι να ανακουφιστούν οικογένειες που αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες.

zaxarea2.jpg
Ο Αντώνης Ρέμος

Πέρυσι 50.000 άνθρωποι είχαν ανταποκριθεί στο κάλεσμα αλληλεγγύης της Ελληνικής Πρωτοβουλίας κάνοντας μία κλήση στο 14567. Και φέτος η THI καλεί το ευρύ κοινό να ενισχύσει ακόμα περισσότερο αυτή την πρωτοβουλία, κάνοντας μία κλήση στο 14567 από σταθερό ή κινητό (χρέωση 2 ευρώ + ΦΠΑ), και για κάθε κλήση που θα πραγματοποιείται η Ελληνική Πρωτοβουλία-ΤΗΙ θα προσφέρει επιπλέον το ίδιο ποσό.

IMG_2199.JPG
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα Παιδικά Χωριά SOS, από το 2011, βοηθούν παιδιά και οικογένειες που έχουν προβλήματα, από την Κρήτη μέχρι τη Θράκη.

Τις βοηθά να αντιμετωπίσουν με αξιοπρέπεια τις οικονομικές δυσκολίες και να παραμείνουν ενωμένες, προσφέροντας ψυχολογική υποστήριξη, υλική βοήθεια, εκπαιδευτικές υπηρεσίες στα παιδιά και καλύπτοντας βασικές ανάγκες διατροφής.

IMG_2196.JPG
Ο Αντώνης Ρέμος και στα δεξιά του ο Αναστάσιος Βρεττός, Πρόεδρος Παιδικών Χωριών SOS

σδωσδωκκκκκ.jpg
Η κυρία Μαρία Χατζημινάογλου, Υπεύθυνη Χορηγιών του Κοινωνικού Παντοπωλείου

​* Στην κεντρική φωτογραφία είναι η κυρία Μάρα Ζαχαρέα, παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star και στα αριστερά της είναι ο κ. Γ. Πρωτόπαπας, Γενικός Διευθυντής Παιδικών Χωριών SOS