​Έντονο και σήμερα Τρίτη είναι το κλίμα στη δίκη της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο αδελφικός φίλος του Γιώργος Δούλβαρης, ο οποίος ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ ανέβηκε στο βήμα για να καταθέσει.

Φανερά συντετριμμένος άρχισε να περιγράφει τα όσα φρικτά συνέβησαν το βράδυ της δολοφονίας του 33χρονου ράπερ με εμφανή τη φόρτιση στο πρόσωπο του.

Ο Γιώργος βίωνε για ακόμη μία φορά τον εφιάλτη της 17ης Σεπτεμβρίου 2013… ��ο βράδυ που έχασε τον κολλητό του φίλο.

2415386.jpg
«Έβριζαν και προκαλούσαν για να έρθουμε σε συμπλοκή. Έδιναν την εικόνα ενός λόχου, τριάντα - σαράντα άτομα. Ήταν πάρα πολλοί παρατεταγμένοι. Ήταν οπλισμένοι. Είχαν συγκεντρωθεί σαν τάγμα. Έκαναν σαν ζώα, σαν κτήνη, μας προκαλούσαν συνεχώς» είπε χαρακτηριστικά όταν αναφέρθηκε στην στιγμή που βγήκε μαζί με τον Παύλο από την καφετέρια.

«Έτρεξαν όλοι μαζί κατά πάνω μας. Ο Παύλος είπε «φεύγουμε, τρέχουμε». Τρέξαμε να σωθούμε. Κάποια στιγμή που έστριψα πίσω μου κατάλαβα ότι ο Παύλος δεν ήταν κοντά μου. Έκανα το γύρο του τετραγώνου και επέστρεψα στο σημείο για να δω πού είναι ο Παύλος. Ήταν εκεί κάποιοι αστυνομικοί αλλά δεν μας βοηθούσε κανένας. Τότε βλέπω τον Παύλο χτυπημένο και ρωτάω τη Χρύσα τι έγινε. Εκείνη μου λέει «μαχαίρωσαν τον Παύλο».

2415396.jpg
Από την ταραχή μου δεν έβλεπα τίποτα. Μάλλον αυτοί είχαν φύγει. Περιμέναμε 40 λεπτά για ασθενοφόρο. Πήγα να πάρω το αυτοκίνητο για να τον πάμε στο νοσοκομείο. Όταν όμως έφτασα είχαν πάρει τον Παύλο και πήγα και εγώ στο νοσοκομείο. Εκεί μας ενημέρωσαν οι γιατροί και ο πατέρας του Παύλου» συνέχισε.

Ο μάρτυρας τόνισε στην κατάθεση του πως δεν συνέβη τίποτα στην καφετέρια, πως δεν υπήρξε καμία αντιπαράθεση και πως δύο θαμώνες τους είχαν βάλει «στο μάτι» με το που μπήκαν μέσα στο μαγαζί.

2415391.jpg
Από το ντύσιμο τους, όπως ανέφερε, κατάλαβαν πως ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής και μεταξύ τους σχολίασαν πως «οι φασίστες έχουν εξαπλωθεί παντού». Ωστόσο, όπως υπογράμμισε αποκλείει το ενδεχόμενο να ακούστηκε κάτι τέτοιο καθώς έκανε πολύ φασαρία μέσα στο μαγαζί.

Σε ερώτηση της Προέδρου για ποιο λόγο έφθασαν εκεί τα πράγματα και γιατί υπήρχε τόσο μένος και εμπάθεια από τους συγκεντρωμένους έξω από την καφετέρια, ο μάρτυρας είπε: «γιατί είμαστε αντίθετοι με τις ιδέες τους. Δεν ξέρω το πως το γνώριζαν... Ξεχωρίζουμε και εμείς από την ��μφάνιση μας... Ότι κάνουμε μουσική ραπ».

2415387.jpg
Ο ίδιος, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την κατάθεση του καθώς κατέρρευσε… Ξέσπασε σε κλάματα και ζήτησε να γίνει μία μικρή διακοπή για να ηρεμήσει. Η διαδικασία συνεχίζεται μετά από διακοπή ενός τετάρτου που έδωσε η πρόεδρος.

2415395.jpg