​Ζοφερή είναι εικόνα τ��ς αγοράς όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία της περιόδου Μαρτίου – Οκτωβρίου 2015, καθώς ήδη το 30%, δηλαδή τρεις στους δέκα εργοδότες που είχαν υποβάλει αίτηση ένταξης στις 100 δόσεις για χρέη στο ΙΚΑ, έχασαν τελικά τη ρύθμιση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία, συνολικά 33.972 οφειλέτες σε σύνολο 113.932 που είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων ως και τον Ιούλιο, σταμάτησαν να πληρώνουν, με αποτέλεσμα κι εκείνη να χάσουν τη ρύθμιση και το ΙΚΑ έσοδα πάνω από 1 δισ. ευρώ που υπολόγιζε ότι θα εισπράξει σε βάθος χρόνου.

Μάλιστα τον Οκτώβριο στη ρύθμιση των 100 δόσεων ήταν 84.662 οφειλέτες του ΙΚΑ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο συνολικός αριθμός όσων την έχασαν, συνυπολογίζοντας και όσους είχαν ρυθμίσει οφειλές μέσω του ΚΕΑΟ, θα φτάσει τους 36.000.

Σημειώνεται ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο οι οφειλέτες ήταν 30.259 και από αυτούς οι 20.936 του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ με συνολικό οφειλόμενο ποσό 1 δισ. ευρώ είχαν βγει από τη ρύθμιση, καθώς είχαν πληρώσει εκπρόθεσμα δύο δόσεις.

Μάλιστα από τις αρχές Νοεμβρίου, ξεκίνησε η διαδικασία λήψης αναγκαστικών μέτρων που είχε παγώσει έως 31 Οκτωβρίου, ενώ και το ΚΕΑΟ με απόφαση του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τ. Πετρόπουλου θα διεκδικήσει τις οφειλές των ασφαλιστικών εταιρειών προς το Ταμείο των εργαζομένων στον κλάδο.