​Για βαριά κακουργήματα καλούνται από την ανακρίτρια διαφθοράς Βασιλική Μπράτη, πασίγνωστος κοσμηματοπώλης καθώς και ο πρόεδρος και δυο μέλη της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων του άρθρου 70Α του Νόμου 22381994, καθώς φέρονται να ζημίωσαν το δημόσιο κατά… δυο εκατομμύρια ευρώ!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δίωξη που ασκήθηκε από την εισαγγελία διαφθοράς, η Επιτροπή αναιτιολόγητα και με πλειοψηφία 3-1 ακύρωσε τον Σεπτέμβρη του 2013, πρόστιμο 2 εκατομμυρίων που είχε επιβληθ��ί στην εταιρία κοσμημάτων για έκδοση εικονικών τιμολογίων ώστε να αποφύγει την καταβολή ΦΠΑ.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσαν 2 έρευνες του ΣΔΟΕ που διαπίστωσαν πως η εταιρία εμφάνιζε ως αγοραστές πανάκριβων ρολογιών πρόσωπα του εξωτερικού για να αποφύγει (ως εκ του νόμου είχε δικαίωμα) την πληρωμή ΦΠΑ.

Μάλιστα φέρονται να έβαζαν στις αποδείξεις πλαστές σφραγίδες της γερμανικής τελωνειακής αρχής ώστε να φαίνεται ότι τα ρολόγια εξήχθησαν στο εξωτερικό.

Η δίωξη αφορά απιστία από την οποία προέκυψε βλάβη του δημοσίου σε βάρος του Πρόεδρου και δυο εκ των μελών της Επιτροπής. Για ηθική αυτουργία στην κακουργηματική απιστία διώκεται ο εκπρόσωπος των δυο επιχειρήσεων κοσμημάτων και ωρολογιων.