​Ο λαμπερός ήλιος που μας έφερε καλοκαίρι μες στο χειμώνα, φαίνεται να υποτάσσεται πια στις... προσταγές του Νοεμβρίου, διότι μας αποχαιρετά, αφήνοντας στη θέση του βροχές και ισχυρές καταιγίδες. Κρύο τσουχτερό, ωστόσο, δεν φαίνεται ακόμη, καθώς οι άνεμοι είναι θυελλώδεις, αλλά νότιοι.

Ο δυνατός "γαρμπής" , που στα παραθαλάσσια της Φθιώτιδας έφτασε το πρωί τα 8 μποφόρ έβγαλε ένα ιστιοπλοϊκό στην παραλία των Ραχών και... έπνιξε τα τραπεζάκια και τις καρέκλες των καταστημάτων στη θάλασσα!

Tα νερά της χθεσινοβραδινής σφοδρής καταιγίδας στα Ιωάννινα, πλημμύρισαν τα φρεάτια και ξεχύθηκαν μαζί με λύματα στο οδόστρωμα στην παραλίμνια περιοχή της πόλης.

«Βροχές και καταιγίδες περιμένουμε από την Τρίτη στη Δυτική Ελλάδα, με τον καιρό σε γενικές γραμμές να είναι ήπιος» επισημαίνει ο μετεωρολόγος, Μανώλης Ανανδρανιστάκης.

Ο καιρός, από την Τετάρτη θ' αγριέψει κι άλλο, χωρίς να συντονιστεί ακόμη απόλυτα με το χριστουγεννιάτικο mood. Νερό θα πέσει πολύ, η θερμοκρασία όμως, σταδιακά, θα πέσει τόσο, ώστε να φτάσει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

«Aπό την Τετάρτη ο καιρός αλλάζει. Έτσι για ένα τριήμερο θα έχουμε κακοκαιρία με βροχές και κατά περιόδους ισχυρές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 4 με 5 βαθμούς» λέει ο κ. Ανανδρανιστάκης.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το κλίμα θ’ αρχίσει να γίνεται πιο γιορτινό από την ερχόμενη Κυριακή, αφού ο υδράργυρος δείχνει να υποχωρεί ακόμη περισσότερο, για να υποδεχτεί τον Δεκέμβριο, όπως του...αρμόζει!