​Η κάμερα του STAR και ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Γκούμας μπήκε σε τζαμί στο κέντρο της Αθήνας την ώρα που ιμάμης από την Αγγλία έκανε κήρυγμα σε δεκάδες πιστούς. Οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές.

Ο ιμάμης επιτέθηκε στους τζιχαντιστές που έσπειραν το θάνατο στο Παρίσι στέλνοντας ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης στους Γάλλους.

Ένταση και θρησκευτική κατάνυξη. Με τα χέρια υψωμένα μουσουλμάνοι επιδοκιμάζουν το κήρυγμα του ιμάμη τους.

Αυτές οι εικόνες από την θρησκευτική συγκέντρωση δεν καταγράφηκαν σε τζαμί σε κάποια μουσουλμανική χώρα αλλά στην Ελλάδα εδώ όπου οι συγκεντρωμένοι άνθρωποι στέλνουν ηχηρό μήνυμα κατά των τζιχαντιστών που χτύπησαν στο Παρίσι.

Ο ιμάμης ονομάζεται Μολάνα Χαφιζ Μοχάμεντ Ακιλ τζαλάλι ζει στην Αγγλία και θεωρείται μεγάλος θρησκευτικός ηγέτης.

Τις τελευταίες ημέρες κάνει κήρυγμα σε μουσουλμάνους σε Ευρωπαϊκές πόλεις μιλώντας κυρίως για την τρομοκρατική επίθεση που έγινε στην Γαλλική πρωτεύουσα.

Σε κάποια στιγμή όταν αντιλήφθηκε την παρουσία του τηλεοπτικού συνεργείου του STAR διέκοψε το κήρυγμα του και ζήτησε να πλησιάσουμε.

«Αυτοί που επιτέθηκαν στο Παρίσι δεν είναι μουσουλμάνοι, δεν είναι ανθρώπινα όντα, είναι τρομοκράτες και καταδικάζουμε την τρομοκρατία. Καταδικάζουμε τον ISIS, καταδικάζουμε τους ταλιμπάν» δήλωσε ο ιμάμης αποκλειστικά στην κάμερα του STAR.

Ο ίδιος έστειλε μήνυμα συμπαράστασης προς του Γάλλους και επιτέθηκε στους τζιχαντιστές:

«Αν κάποιος σκοτώσει αθώους ανθρώπους δεν είναι ανθ��ώπινο ον, είναι δολοφόνος, είναι τέρας, είναι ζώο».

Το κήρυγμα του στο τζαμί της Αθήνας θα μεταδοθεί όπως μας είπαν σε τηλεοπτικό σταθμό σε Πακιστάν και Αγγλία και στη συνέχεια στο διαδίκτυο.