Αγανάκτηση και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες με μετανάστες που έραψαν στην κυριολεξία τα στόματά τους, όπωςσας μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr, διαμαρτυρόμενοι γι�� τον αποκλεισμό τους στα ελληνοσκοπιανά σύνορα. Την ίδια ώρα απόρρητο έγγραφο της Kομισιόν αποκαλύπτει ότι πάνω από 3 εκατομμύρια μετανάστες είναι έτοιμοι να περάσουν από τη χώρα μας μέχρι το 2016.

Περισσότεροι από 1.000 μετανάστες από το Ιράν, το Πακιστάν αλλά και την Αφρική βρίσκονται στην Ειδομένη και διαμαρτύρονται για την 7η μέρα αποκλεισμού τους από το στρατό των Σκοπίων, που εκτός από φράχτη, ετοιμάζεται να υψώσει και τοίχο αποτροπής εισόδου.

Το κλείσιμο των συνόρων από τα Σκόπια, αλλά και τα γεγονότα στο Παρίσι, είχαν σαν αποτέλεσμα, σύμφωνα με λιμενικούς την μικρή μείωση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο.

Το τριήμερο 20-13 Νοεμβρίου πέρασαν 384 μετανάστες στο βορειοανατολικό Αιγαίο και σήμερα από την Μυτιλήνη δεν έφτασε ούτε ένας! Από τον Ιανουάριο πάντως έχουν περάσει στην Ελλάδα περισσότεροι από μισό εκατομμύριο πρόσφυγες.

«Υπάρχει πράγματι πρόβλημα και είναι ο μεγάλος κίνδυνος να κλειστούν σαν ''σκαντζόχοιροι'' , ας μου επιτραπεί, οι διάφορες Χώρες και να αρχίσουνε να φτιάχνουν φράχτες σε μεγαλύτερο βαθμό» είπε στον Real FM o υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Την ίδια στιγμή απόρρητο διαβαθμισμένο έγγραφο της Κομισίον αποκαλύπτει ότι περίπου 3 εκατομμύρια μετανάστες μπορούν να περάσουν μέχρι το τέλος του 2016 στην Ευρώπη διαμέσου των νησιών μας!

Οι πρώτες αντιδράσεις έρχονται από την Κω, το ένα από τα πέντε νησιά στα οποία θα δημιουργηθούν τα Hot Spot.

«Πολίτες και φορείς της Κω, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, είπαν ένα μεγάλο και δυνατό ΟΧΙ. Όχι στη δημιουργία ενός ανεξέλεγκτου hot spot, που θα μετατρέψει την Κω σε κέντρο παραμονής προσφύγων και παράνομων μεταναστών» είπε σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Κω, Γιώργος Κυρίτσης.

Οι αυξημένες προσφυγικές ροές έχουν εξαντλήσει και τους αστυνομικούς που έχουν αποσπαστεί στα νησιά. Όπως καταγγέλλουν, περιφέρονται σαν επαίτες, αφού το υπουργείο δεν έχει εξασφαλίσει σε ορισμένες περιπτώσεις ούτε καν την διατροφή τους ή την κάλυψη των εξόδων για την μετακίνησή τους.

Ο επερχόμενος χειμώνας πάντως κάνει επιτακτική την ανάγκη για νέους χώρους προσωρινής φιλοξενίας. Το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής έχει ήδη βολιδοσκοπήσει ένα στρατόπεδο στον δήμο Δέλτα στην Κεντρική Μακεδονία και αναζητά ένα ακόμη στην Πελοπόννησο.