Απλήρωτοι κινδυνεύουν να μείνουν οι δημοτικοί υπάλληλοι του δήμου Μινώα Πεδιάδος της Κρήτης, αφού τη μισθοδοσία τους μπλόκαρε ο δήμος Ηρακλείου εξαιτίας μιας παλιάς οφειλής! Εκτός όμως από το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να μείνουν ταπί… δημιουργούνται και τριβές μεταξύ των δύο δήμων αλλά και προβλήματα στη λειτουργία της ΠΕΔ Κρήτης.

Τη μισθοδοσία του προσωπικού του δή��ου Μινώα Πεδιάδος λοιπόν, μπλόκαρε πρόσφατα ο Δήμος Ηρακλείου εξαιτίας μιας οφειλής του για τη χρήση της χωματερής των Πέρα Γαλήνων. Η υπόθεση είναι παλιά και αφορά στη χρήση προηγούμενων δημοτικών αρχών.

Ο Δήμος Μινώα χρησιμοποιούσε τη χωματερή χωρίς όμως να πληρώνει, και το ποσό της χρήσης ξεπερνούσε τα 300.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τοπικό μέσο, η σιωπηρή συμφωνία του προηγούμενου δημάρχου Ηρακλείου, Γιάννη Κουράκη, με το δήμαρχο της περιοχής Ζαχαρία Καλογεράκη, να αναζητηθεί κάποια στιγμή τρόπος αποπληρωμής του χρέους σε βάθος χρόνου είχε ημερομηνία λήξης, καθώς ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Ηρακλείου, Γιώργος Καραντινός, έστειλε τη διαταγή πληρωμής αλλά παράλληλα προχώρησε και σε ενεργοποίηση της κατάσχεσης υπέρ τρίτων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να μπλοκαριστεί η πληρωμή της μισθοδοσίας του προσωπικού του δήμου Μινώα, μέχρι να αποπληρώσει ο δήμος την οφειλή του.

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο Αρκαλοχώρι και οι δυο δήμαρχοι κκ. Καλογεράκης και Λαμπρινός αναζητούν λύση πριν οι δημοτικοί υπάλληλοι του δήμου Μινώα δουν στο λογαριασμό τους να μην έχει καταβληθεί η μισθοδοσία τους!

πηγή: cretalive