​Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες που δείχνουν το πώς ήταν η παραλία Πόρτο Κατσίκι πριν και μετά τον φονικό σεισμό της περασμένης Τρίτης στη Λευκάδα.

Όπως βλέπετε, μετά τα 6,1 Ρίχτερ, η πανέμορφη παραλία Πόρτο Κατσίκι, «θάφτηκε» κάτω από τόνους χώματος και βράχων λόγω των κατολισθήσεων που προκλήθηκαν.

Συγκεκριμένα, έχει «εξαφανιστεί» σχεδόν στο σύνολό της η αμμώδης ακτή, ενώ το κύμα σκάει σχεδόν πάνω στις κάθετες αποθέσεις της κατολίσθησης.

Την ίδια ώρα βομβαρδισμένο μοιάζει το μικρό μονοπάτι που έχει διαμορφωθεί στην απέναντι πλευρά του κόλπου για την πρόσβαση των επισκεπτών σε σημείο που εξασφαλίζει υπέροχη θέα στην εντυπωσιακή παραλία.

Όμως η φύση πάντα προνοεί… Έτσι όπως εκτιμούν οι γεωλόγοι του ΑΠΘ και του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου που μετέβησαν στη Λευκάδα τις προηγούμενες ημέρες, η ίδια η φύση θα κάνει τη δουλειά της και θα αποκαταστήσει έως το ερχόμενο καλοκαίρι τη δημοφιλή παραλία, όπως και αυτή των Εγκρεμνών.

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως επισημαίνουν Λευκαδίτες που επικοινώνησαν με το STAR, στις δημοφιλείς παραλίες του νησιού, κάθε χειμώνα περιόριζεται η αμμουδιά λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο Ιόνιο.

assets_LARGE_t_420_54601864_type12128.jpg
Η παραλία Πόρτο Κατσίκι, όπως τραβήχτηκε το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με το Έθνος.


assets_LARGE_t_420_54601865_type12128.jpg
Εικόνα «βομβαρδισμού» και στο μικρό μονοπάτι που έχει διαμορφωθεί απέναντι από τη διάσημη παραλία της Λευκάδας.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τη Δευτέρα θα ανοίξουν και πάλι τα σχολεία στη Λευκάδα

ΝΕΟΣ σεισμός στην Λευκάδα- Οι κάτοικοι «χόρεψαν» στο ρυθμό των 4,6 Ρίχτερ

Λευκάδα: ΘΡΗΝΟΣ και ΟΔΥΡΜΟΣ στις κηδείες των γυναικών που πέθαναν στο σεισμό