Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει την Δευτέρα ο καιρός με πτώση της θερμοκρασίας, ισχυρές βροχές και καταιγίδες και σκόνη από την Αφρική.

Σε Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα η κακοκαιρία ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρή.

Αναλυτικότερα

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, 7 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 17 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο, από 15 έως 22 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 16 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στους 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο νότιοι μέτριοι 5 μποφόρ και τοπικά στα κεντρικά και βόρεια πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ και στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ.

Αττική

Παροδικές νεφώσεις περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι σχεδόν μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με παροδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι, περιμένουμε τη Δευτέρα στ�� Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.