Σοκ και... δέος προκαλεί η σκέψη πως ένας γενικός χειρουργός "μαϊμού" κρατούσε οκτώ ολόκληρα χρόνια νυστέρι! Πρόκειται για μια... συγκλονιστική περίπτωση στα ιατρικά χρονικά της Ελλάδας, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από διερεύνηση καταγγελίας σε βάρος του 47χρονου, ο οποίος μάλιστα είχε φτάσει να γίνει και... Διευθυντής Κλινικής!

«Είχε γίνει μια έρευνα και το πανεπιστήμιο της Ιταλίας ��ας έκανε βεβαίωση εγγράφως ότι ο γιατρός αυτός ουδέποτε είχε πάρει πτυχίο ιατρικής. Είχε εγγραφεί, αλλά δεν πήρε ποτέ πτυχίο. Απορίας άξιον είναι πώς κατάφερε να εγγραφεί στον Ιατρικό Σύλλογο, να πάρει ειδικότητα χειρουργού και πολλά χρόνια, σχεδόν δέκα, να κάνει τον γενικό χειρουργό», δήλωσε στο Star Channel o επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής.

«Ήταν και πετυχημένος χειρουργός, διότι δεν υπήρχαν παράπονα από ό,τι άκουσα. Είχε κάνει και ειδίκευση βάση του πλαστού πτυχίου, πήρε ειδικότητα πέντε χρόνια σε νοσοκομείο», πρόσθεσε ο κ.Ρακιντζής.

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Ο συγκεκριμένος κύριος, ωστόσο, έχει γίνει και.... "φάντασμα", καθώς αμέσως μόλις άρχ��σε η διερεύνηση της αυθεντικότητας του πτυχίου του, δήλωσε παραίτηση από τη διευθυντική του θέση και απαλλαγή από τα... ιατρικά του καθήκοντα για προσωπικούς λόγους! Στη συνέχεια, εξαφανίστηκε!