​Δεκάδες τζαμιά λει��ουργούν στην Αττική με την μορφή πολιτιστικών κέντρων. Κάποια από αυτά μάλιστα βρίσκονται σε ορόφους παλαιών κιτριών, όπου οι μουσουλμάνοι συγκεντρώνονται εκεί για να προσευχηθούν.

Τα τζαμιά είναι από τους πρώτους χώρους, όπου επικεντρωθήκαν οι έρευνες των αστυνομικών στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Ποιοί όμως προσέρχονται σε αυτά τα τζαμιά;

Πρόκειται για μετανάστες, οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί, χωρίς χαρτιά στο κέντρο της Αθήνας και δέχονται βοήθεια από τους ομόθρησκους τους. Ο αριθμός τους έχει αυξηθεί αλματωδώς και μεγαλώνει καθημερινά ειδικά μετά το κλείσιμο των Ευρωπαϊκών συνόρων στους μετανάστες που έμεναν σε χώρες που δεν έχουν πόλεμο, όπως είναι το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές ή Αφρικάνικες χώρες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», σε τρεις περιπτώσεις σε τζαμιά στον Πειραιά στην Δυτική Αττική και στο κέντρο της πόλης υπάρχει καθεστώς νομιμότητας και αδειοδοτησης από το ελληνικό κράτος, με απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρχει σεβασμός στο Σύνταγμα της χώρας.

Όσο για τους Αφγανούς που και αυτοί βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην πλατεία Βικτωρίας υπάρχει αδιέξοδο λογω έλλειψης χρημάτων για την προώθηση τους στα σύνορα.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR