Ολοκληρώθηκε το αγροτικό συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή και άνοιξαν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότεροι από 9.000 γεωργοί, κτηνοτρόφοι και αλιείς από όλα τα μέρη της Ελλάδας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος.

Κατά την διάρκεια της πορείας έγιναν επεισόδια, όταν ομάδα συγκεντρωμένων πέταξε νεράντζια στις αστυνομικές δυνάμεις και επιχείρησε να ανέβει τα σκαλοπάτια της Βουλής από την πλευρά του μνημείου του αγνώστου στρατιώτη.

ImageHandler.jpg
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη χημικών και ακολούθησαν συμπλοκές μεταξύ των δύο πλευρών.

Η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές διαδηλωτών. Λίγο αργότερα οι δυο άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι αγρότες, γνωστοποίησαν ότι θα καταθέσουν την Πέμπτη αίτημα προκειμένου να συναντήσουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και να του παραδώσουν το ψήφισμα της σημερινής τους κινητοποίησης.

Νωρίτερα, σε δήλωσή του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι είχε οριστεί για σήμερα συνάντησή του με εκπροσώπους των αγροτών, η οποία αναβλήθηκε λόγω των επεισοδίων.

Ο υπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση είναι «αντίθετη με τη χρήση αστυνομικής βίας και τη δημιουργία πολεμικής ατμόσφαιρας», σημείωσε ότι «ο διάλογος απαιτεί νηφαλιότητα και υπευθυνότητα και όχι εξωθεσμικές ή και αντιθεσμικές κινήσεις που δυναμιτίζουν τις ίδιες τις προσπάθειες επικοινωνίας και συνεννόησης» και ανέφερε ότι η συνάντησή του με τους εκπροσώπους των αγροτών «θα πραγματοποιηθεί κανονικά».

Ωστόσο, οι αγρότες αρνήθηκαν να συναντήσουν τον κ. Αποστόλου, διαμαρτυρόμενοι για τη χρήση αστυνομικής βίας και αποχώρησαν από την πλατεία.

Να σημειωθεί ότι το σημερινό συλλαλητήριο ήταν από τα μεγαλύτερα των τελευταίων ετών.