​Επεισόδια γίνονται αυτή την ώρα έξω από την Βουλή, όταν μεγάλη ομάδα αγροτών κινήθηκε προς την είσοδο και αιφνιδίασε τις δυνάμεις της αστυνομίας.

ImageHandler.jpg
Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 12 όταν οι αγρότες κινήθηκαν προς την πλαϊνή πύλη της Βουλής, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων. Στην συνέχεια οι αγρότες πέταξαν μπουκάλια νερού και νεράντζια.

agr4.jpg
Η ένταση είχε ξεκίνησει νωρίτερα όταν τους διαδηλωτές προσέγγισε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης τον οποίο ομάδα των συγκεντρωμένων αποδοκίμασε πετώντας του μπουκάλια με νερό.

Από το πρωί αγρότες από τις Σέρρες, τη Δράμα, την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη, την Κατερίνη, τη Βοιωτία, τον Βόλο, τη Θεσπρωτία, το Κιλκίς, το Μεσολόγγι φθάνουν με πούλμαν στην πρωτεύουσα. Μόνο από την κεντρική και δυτική Μακεδονία έχουν κατέβει με περισσότερα από 40 λεωφορεία στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα με τα πλοία της γραμμής αναχώρησαν χθες αργά το βράδυ από το Ηράκλειο αγρότες από την Κρήτη, προκειμένου να αποβιβασθούν στον Πειραιά και στη συνέχεια να μεταβούν στην Αθήνα για να πάρουν μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Να σημειωθεί ότι στο σημείο βρίσκονται πάνω από 9.000 αγρότες και παραγωγοί. Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι πρόκειται για τη μαζικότερη κινητοποίηση των τελευταίων ετών.

Μάλιστα μερικοί κρατούσαν και αρνιά... Άλλοι κρατούσαν μαγκούρες με αντιασφυξιογόνες μάσκες.

agrotes-3.jpg

agr8.jpg

Η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές διαδηλωτών με τους αγρότες να ζητούν την απελευθέρωσή τους. Μετά από διαπραγματεύσεις τελικά οι αστυνομικοί άφησαν ελεύθερο τον έναν από τους δύο προσαχθέντες με τους διαδηλωτές να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ δρόμοι είναι κλειστοί:

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Βασιλίσσης Σοφίας στο ρεύμα της ανόδου, η Αμαλίας στο ύψος της οδού Αθανασίου Διάκου και η Σταδίου στο ύψος της οδού Αμερικής.

Ανάλογα με την εξέλιξη της συγκέντρωσης, η Τροχαία πρόκειται να κλείσει κι άλλους δρόμους στο κέντρο.