​Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανόν να γίνουν πολύ ισχυροί μετασεισμοί στην Λευκάδα και ενημερώνει τους κατοίκους να συνεχίσουν τα τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Επισημαίνει ακόμα ότι «τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν ότι το φαινόμενο είναι εν εξελίξει καθ´ ότι η μετασεισμική ακολουθία δεν περιλαμβάνει τα απαιτούμενα σεισμικά μεγέθη για να ήμαστε 100% σίγουροι ότι ήταν ο κυρίως σεισμός».

Διαβάστε το τελευταίο ενημερωτικό του σημείωμα στην επίσημη σελίδα του στο facebook:

«Τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν ότι το φαινόμενο είναι εν εξελίξει καθ´ ότι η μετασεισμική ακολουθία δεν περιλαμβάνει τα απαιτούμενα σεισμικά μεγέθη για να ήμαστ�� 100% σίγουροι ότι ήταν ο κυρίως σεισμός.
Το άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι έχουμε μετατόπιση των σεισμικών επικέντρων προς την Κεφαλονιά και παρατηρείται ενεργοποίηση της Ρηξιγενούς ζώνης ΔΝΔ-ΑΒΑ η οποία έχει άμεση σχέση με τους σεισμού του Ληξουρίου. Ήδη στο Β τμήμα της Κεφαλονιάς παρατηρούμε έντονη σεισμική δραστηριότητα. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΝΩ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΝΔΕΛΕΧΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ "ΠΕΡΙΠΑΤΙΤΙΚΟΣ" ΟΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΣΧΩΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΕΝΤΟΝΑ ΠΡΑΝΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑ ΥΠΑΡΚΤΟΣ».

tseledis.jpg