Λαχτάρισαν οι κάτοικοι της Λευκάδας το πρωί της Τρίτης από τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ, ο οποίος άφησε δύο νεκρούς, τέσσερις τραυματίες και μεγάλες καταστροφές στο πέρασμά του.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Θεόδωρος Χαλικιάς, μιλώντας στο star.gr είπε, ότι μετά την ισχυρή δόνηση δόθηκε η εντολή στα παιδιά που πηγαίνουν σε σχολεία της Λευκάδας και του Μεγανησίου (νησί μεταξύ Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας) να σχολάσουν νωρίτερα και να εγκαταλείψουν τα κτίρια, καθώς υπάρχει ενημέρωση για έντονη μετασεισμική δραστηριότητα.

Όπως είπε ο κ.Χαλικιάς, θα εκδοθεί ανακοίνωση για να μείνουν και αύριο Τετάρτη τα σχολεία των δύο νησιών κλειστά, ώστε να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι από τα τεχνικά συνεργεία.

Όσον αφορά το οδικό δίκτυο, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας δήλωσε στο star.gr, ότι τέσσερα σημεία είναι κλειστά (Πευκούλια προς Άγιο Νικήτα, Αθάνι, Τσουκαλάδες, Καλαμίτσι).

Σύμφωνα με τον κ.Χαλικιά, η μεγάλη αγωνία των αρχών επίκειται στο να εξεταστούν αναλυτικά όλα τα σπίτια από κλιμάκια μηχανικών και αρχιτεκτόνων, και να γίνουν γρήγορα οι απαραίτητες αυτοψίες ακόμη και σε οικίες που άντεξαν σε προηγούμενους σεισμούς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέχρις στιγμής δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το αν κάποια χωριά ή τμήματα θα πρέπει έγκαιρα να εκκενωθούν, ωστόσο αν αυτό αποφασιστεί, θα χρειαστούν σκηνές.

Πιθανόν στο χωριό Αθάνι, όπου σημειώθηκαν τεράστιες κατ��στροφές να χρειαστεί οι κάτοικοι να εγκαταλείψουν στα σπίτια τους.

Όπως και να’ χει μέσα στην μέρα, θα υπάρξει ενημέρωση.