Μια 60χρονη γυναίκα έχασε την ζωή της στο χωριό Bασιλική της Λευκάδας, όταν βράχος έπεσε στο σπίτι της, μετά από ισχυρή σεισμική δόνηση εντάσεως 6 Ρίχτερ, που έγινε στις 09:10 στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα καταπλακώθηκε από όγκους χωμάτων και η σωρός της μεταφέρεται στο νοσοκομείο Λευκάδας.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο στο νοτιοδυτικό ακρωτήριο της Λευκάδας, 23 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Λευκάδας διήρκεσε αρκετά δευτερόλεπτα και έγινε αισθητός από τα Επτάνησα, τα Γιάννενα και τα Τρίκαλα μέχρι την Στερεά Ελλάδα, το Ναύπλιο και την Καλαμάτα.

Ο κόσμος στην Λευκάδα λαχτάρισε και βγήκε έντρομος από τα σπίτια του, ενώ αντικείμενα έπεφταν από τα ράφια. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων βρίσκεται σε συναγερμό για την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Όπως είπε κάτοικος της Λευκάδας στο Mega, καταστράφηκαν εκκλησίες και σημειώθηκαν πολλές ζημιές σε σπίτια και μαγαζιά στο χωριό Αθάνι, που βρίσκεται κοντά στο Πόρτο Κατσίκι. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο χωριό Αθάνι έχει εγκλωβιστεί και ένα άτομο μετά την σεισμική δόνηση.

Ο καθηγητής Σεισμολογίας, Κ. Παπαζάχος, είπε στην ΕΡΤ 1 ότι είναι ένας «τυπικός σεισμός» για το ρήγμα της Λευκάδας, εκτιμώντας ότι θα ακολουθήσουν σίγουρα αρκετοί μετασεισμοί.

«Οι κάτοικοι της Λευκάδας και των νησιών του Ιονίου, ξέρουν να προστατευθούν από σεισμούς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Παπαζάχος, τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία.

ΒΙΝΤΕΟ ΜEGA, ΑΝΤ1