Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι ελληνικές αρχές μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι την περασμένη Παρασκευή!

Μάλιστα, όπως σας γράψαμε στο star.gr, ένας από τους τρομοκράτες του ISIS φέρεται να είχε περάσει από την Ελλάδα στις 3 Οκτωβρίου και συγκεκριμένα από την Λέρο για να πάει στην Γαλλία και να συμμετάσχει ως κομάντο αυτοκτονίας.

Να σημειωθεί ακόμα, όπως αποκλειστικά μετέδωσε το Star, ότι οι Έλληνες αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ είναι πολύ κοντά να ταυτοποιήσουν και ένα δεύτερο άτομο το οποίο να έχει περάσει και αυτό ενδεχομένως από τη Λέρο τον Αύγουστο και να συμμετείχε στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Ήδη οι γαλλικές αρχές έχουν στείλει κατάλογο με τουλάχιστον πέντε ονόματα υπόπτων στις ελληνικές αρχές οι οποίες κινητοποιούνται προς κάθε κατεύθυνση.

Κλιμάκια αξιωματικών της ΕΥΠ αλλά και της αστυνομίας είναι έτοιμα να επέμβουν και θα πραγματοποιηθούν συλλήψεις σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι άτομα τα οποία ήδη παρακολουθούνται κινητοποιούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr, εδώ και δυο χρόνια η ΕΥΠ γνωρίζει πρόσωπα και χώρους και τις τελευταίες ημέρες οι παρακολουθήσεις έχουν γίνει ακόμη πιο στενές.

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει χώροι προσευχής των Ισλαμιστών και οι επικοινωνίες συγκεκριμένων ατόμων και μάλιστα όχι οι τηλεφωνικές, αφού έχει παρατηρηθεί πως τα άτομα αυτά δεν χρησιμοποιούν τόσο συχνά τα κινητά τους τηλέφωνα, καθώς συνομιλούν μέσω facebook και email.

Οι ελληνικές Αρχές είναι σε διαρκή επικοινωνία με τις γαλλικές και ανταλλάσσουν πληροφορίες για άτομα που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των ερευνών. Μέχρι και την Κυριακή είχαν ζητηθεί γενικές πληροφορίες για τουλάχιστον 5 άτομα που θεωρούνται ύποπτοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ STAR: Πως ο «μακελάρης» πέρασε από τη Λέρο- Τι είχε πει στους αστυνομικούς