​Τη διαδρομή που ακολούθησε ο κάτοχος του διαβατηρίου που βρέθηκε στο «Stade de France» περιέγραψε σε συνέντευξή του ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, δίνοντας στη δημοσιότητα το επίμαχο ταξιδιωτικό έγγραφο!

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, το συριακό διαβατήριο, με το όνομα Αλμοχαμάντ Αχμάντ, βρέθηκε πάνω σε έναν από τους τρομοκράτες που προκάλεσαν το μακελειό της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι.

23834DBF574E83D3DA63D2C65748E900.jpg

Ο κ. Μουζάλας περιέγραψε τη διαδρομή του κατόχου του διαβατηρίου, λέγοντας ότι πέρασε από την Τουρκία στην Ελλάδα και καταγράφηκε στη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου. Την επομένη, 4 Οκτωβρίου προσήχθη στην Εισαγγελία Ρόδου και την ίδια μέρα εκδόθηκε η νόμιμη για κάθε πρόσφυγα βεβαίωση αδυναμίας απομάκρυνσης για έξι μήνες. Στις 6 Οκτωβρίου εξέδωσε ακτοπλοϊκό εισιτήριο για Πειραιά, αλλά, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών αναχώρησε, την επομένη και αφίχθη στις 8 Οκτωβρίου.

passport1.jpg

Στη συνέχεια, ο Αλμοχαμάντ Αχμάντ καταγράφηκε επίσης στη Σερβία και την Κροατία, ωστόσο, μέχρι τη στιγμή που το διαβατήριο βρέθηκε στη Γαλλία, δεν υπάρχει καμία άλλη καταγραφή του! «Έγινε μια πορεία του ατόμου αυτού από τρεις χώρες που τον κατέγραψαν κατά την είσοδό του, αλλά έχουμε μια πιθανότητα να πέρασε από μια σειρά άλλων χωρών, όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Αυστρία, η Ελβετία και η Ουγγαρία, αλλά πουθενά αλλού δεν έχει καταγραφεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

collageπασσπορτ.jpg

«Έχει σημασία για την ασφάλεια των πολιτών της Ελλάδας και της Ευρώπης ότι η χώρα μας έχει κάνει όλες τις ενέργειες που απαιτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για την καταγραφή των ανθρώπων που έρχονται», ανέφερε ο κ. Μουζάλας και ζήτησε οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι να μην αποδοθούν στους πρόσφυγες, γιατί αυτό «θα ήταν νίκη των τρομοκρατών».

Τέλος, ο υπουργός διευκρίνισε ότι οι ελληνικές Αρχές δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν πληροφορίες ότι το άτομο αυτό είχε σύνδεση με τρομοκρατία, ενώ τόνισε ότι έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας απέναντι σε πιθανούς στόχους και θα υπάρξει εντατικοποίηση των ελέγχων στους πρόσφυγες.

Δείτε στο βίντεο το σχετικό ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο του Star!