Την ώρα που όλος ο κόσμος παρακολουθεί «παγωμένος» τις εξελίξεις από το μακελειό στο Παρίσι που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 129 ανθρώπους, πληροφορίες για τον πρόσφυγα που πέρασε από τη Λέρο και το διαβατήριο του οποίου βρέθηκε στον τόπο του μακελειού, έδωσε στη δημοσιότητα το STAR.

Πρόκειται για έναν 25χρονο άνδρα, ονόματι Μαχμούντ, ο οποίος μπήκε στη χώρα μας στις 3 Οκτωβρίου μαζί με άλλα 70 άτομα και με μία βάρκα πέρασε στα παράλια της Λέρου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star, ο 25χρονος Μαχμούτ, ο οποίος δεν ήταν παντρεμένος και είχε συριακό διαβατήριο, είπε στους αστυνομικούς ότι «ήθελε να έρθει στην Ευρώπη για να αναζητήσει μία καλύτερη τύχη», λόγω του πολέμου που γίνεται στη χώρα του.

Ο συγκεκριμένος άνδρας φέρεται να είναι ένας από τους τρεις καμικάζι-τζιχαντιστές που προσπάθησαν να εισβάλουν στο Stade de France, στο οποίο υπήρχαν 80.000 θεατές, μεταξύ των οποίων ο Φρανσουά Ολάντ και ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών.

Σημειώνεται βέβαια ότι οι ελληνικές αρχές δεν γνωρίζουν αν ταυτοποιείται το πρόσωπο με το συγκεκριμένο διαβατήριο ή εάν ο 25χρονος Μαχμούτ έδωσε το διαβατήριό του σε κάποιο άλλο άτομο το οποίο έκανε και την επίθεση στο Παρίσι. Αυτό θα εξακριβωθεί από τις γαλλικές αρχές ασφαλείας.

Κι άλλος τζιχαντιστής μπορεί να πέρασε από τη Λέρο

Την ίδια ώρα, όπως αποκλειστικά μετέδωσε το Star, οι Έλληνες αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ είναι πολύ κοντά να ταυτοποιήσουν και ένα δεύτερο άτομο το οποίο να έχει περάσει και αυτό ενδεχομένως από τη Λέρο και συμμετείχε στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Το Star κατέγραψε τον... "μακελάρη" στη Λέρο

To Star, στις 3 Οκτωβρίου βρισκόταν στην Λέρο και, όπως θα δείτε και στο βίντεο, κατέγραψε τα πλάνα των προσφύγων που έφτασαν στο νησί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ελληνικών αρχών, ανάμεσα σε αυτούς τους πρόσφυγες βρίσκεται και ο άνρθωπος στον οποίο ανήκει το διαβατήριο που βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ