​Από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Λέρο είχε περάσει τον περασμένο Οκτώβριο πρόσφυγας, το διαβατηρίου του οποίου βρέθηκε στον τόπο του μακελειού.

Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για διαβατήριο που βρέθηκε τυχαία στο σημείο της τραγωδίας, αν είναι κλεμμένο από κάποιον Σύρο που πέρασε από την Ελλάδα, ή αν πράγματι ανήκει σε έναν από τους οχτώ μακελάρηδες του Παρισιού που χρησιμοποίησε σαν πύλη εισόδου τη χώρα μας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, ο κάτοχος του διαβατηρίου αυτού είχε πέρασει από τη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου «όπου και ταυτοποιήθηκε με βάση τους κανόνες της ΕΕ, όπως αυτοί αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα».

Ο κ. Τόσκας στην ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «δεν γνωρίζουμε εάν το διαβατήριο ελέγχθηκε από άλλες χώρες από τις οποίες είναι πιθανό να πέρασε ο κάτοχος».

Οι ελληνικές αρχές από το πρωί είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες άλλων ξένων χωρών, σε επίπεδο ανταλλαγής πληροφοριών κα�� ήδη έχουν αναλάβει δράση σε ότι αφορά άτομα που ενδεχομένως να έχουν σχέσεις με τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γαλλικές αρχές είχαν απευθύνει νωρίτερα ερώτημα στις ελληνικές αρχές για δύο άτομα που εμπλέκονται -άγνωστο πώς- στις τρομοκρατικές επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.

Διαβάστε την ανακοίνωση του υπουργείου

“Σχετικά με την υπόθεση του Συριακού διαβατηρίου που βρέθηκε στον τόπο του τρομοκρατικού χτυπήματος.

Ανακοινώνουμε ότι ο κάτοχος του διαβατηρίου, είχε περάσει από την Λέρο στις 3/10/2015 όπου και ταυτοποιήθηκε με βάση τους κανόνες της ΕΕ, όπως αυτοί αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα.

Δεν γνωρίζουμε εάν το διαβατήριο ελέγχθηκε από άλλες χώρες από τις οποίες είναι πιθανό να πέρασε ο κάτοχος.

Θα συνεχίσουμε την επίπονη και επίμονη προσπάθεια κάτω από αντίξοες συνθήκες να εξασφαλίζουμε την ασφάλεια της χώρας μας και της Ευρώπης, επιμένοντας στην πλήρη ταυτοποίηση των διερχόμενων μέσω του προσφυγικού ρεύματος”.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ