​Συγκλονίζει μία ακόμη περίπτωση bullying, αυτή τη φορά στα Τρίκαλα, με θύμα ένα 12χρονο μαθητή, όπως σας μεταδώσαμε χθες στο star.gr.

To αγόρι, το οποίο ξυλοκοπήθηκε από συμμαθητές του, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η μητέρα του άτυχου παιδιού ξεσπά, μιλώντας στο STAR.

«Μαμά, δεν αντέχω άλλο» ήταν τα λόγια του 12χρονου μαθητή της Α’ Γυμνασίου στη μητέρα του. Το μαρτύριο του είχε ξεκινήσει από το δημοτικό με πειράγματα και βρισιές από μια ομάδα συμμαθητών του. Αυτή τη φορά δεν έμειναν στην ψυχολογική βία. Η «πλάκα» ξέφυγε από τα όρια της.

«Τον χτυπούσαν με κλωτσιές, μπουνιές, τον έφτυναν. Είχε πατημασιές από παπούτσι στο πρόσωπό του. Χοροπηδούσαν πάνω στα γόνατά του για να μην μπορέσει να αντιδράσει. Βρήκα το παιδί υποβασταζόμενο από τους φίλους του. Δεν μπορούσε να μου μιλήσει. Τον πήραμε σέρνοντας στην κυριολεξία και τον πήγαμε στο νοσοκομείο» περιγράφει χαρακτηριστικά η μητέρα του 12χρονου.

Το παιδί πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο με σημάδια και μώλωπες σχεδόν σε όλο του το σώμα. Η αστυνομία συνέλαβε τους τέσσερις συμμαθητές του που του επιτέθηκαν, -ηλικίας 14 και 15 ετών-, όπως και τους γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Μετά από εισαγγελική εντολή αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι.

«Επειδή και το παιδί έχει κάποια κιλά παραπανίσια, τον κορόιδευαν για το βάρος του. Δεν ήθελε να τα μαρτυρήσει γιατί φοβόταν, “μαμά δε θέλω να πω τίποτα, γιατί μετά μπορεί να με πιάσουν και να με ξαναχτυπήσουν” έλεγε» εξηγεί η μητέρα.
Η ίδια υποστηρίζει ότι είχε παραπονεθεί επανειλημμένα στη διεύθυνση του σχολείου, η οποία μάλλον δεν είχε πάρει στα σοβαρά την κατάσταση και αρκέστηκε σε κάποιες επιπλήξεις.
Μαθητές μιλούν στο STAR και λένε ότι το bullying αποτελεί πια μάστιγα στα σχολεία.
«Ήταν ένα παιδί που το κορόιδευαν αρκετά. Δεν άντεξε τη συγκεκριμένη πίεση και απειλούσε ότι θα κάνει διάφορα άσχημα πράγματα στην εκδρομή, μέχρι και να δώσει τέλος στη ζωή του» λέει μαθητής.
«Δεν είναι πράγματα αυτά, θα πρέπει οι καθηγητές να το προσέχουν πολύ ��υτό το φαινόμενο» προσθέτει μαθήτρια.
Με αφορμή το ξυλοδαρμό του 12χρονου, οι αστυνομικές αρχές συμβουλεύουν τους γονείς να κοινοποιούν αμέσως τα περιστατικά ενδοσχολι��ής βίας, έτσι ώστε να αντιμετωπίζεται το πρόβλημα, πριν φτάσει στα άκρα.