​Ο 39χρονος Γεωργιανός, ο οποίος φέρεται να είναι ο εγκέφαλος της συμμορίας που είχε εισβάλει στο σπίτι του εστιάτορα στην Ύδρα, τον περασμένο Αύγουστο, προκειμένου να τον ληστέψει, αρνήθηκε τις κατηγορίες στην έβδομη τακτική ανακρίτρια Πειραιά και πήρε προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση έχουν προφυλακισθεί ήδη άλλα επτά άτομα, όλοι τους Γεωργιανοί.

Οι δράστες αφού ακινητοποίησαν και φίμωσαν το θύμα και τη σύζυγό του απέσπασαν χρήματα και χρυσαφικά και διέφυγαν, με τον 67χρονο εστιάτορα, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, να αφήνει την τελευταία του πνοή, ενώ η γυναίκα του κατάφερε να σωθεί.

Τον 39χρονο Γεωργιανό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη τελικά στην Καλλιθέα την περασμένη Τρίτη, αναζητούσε εδώ και καιρό η ασφάλεια, καθώς φέρεται να είχε διαφύγει μαζί με μία γυναίκα από το νησί με θαλάσσιο ταξί, έχοντας πάρει από τους υπόλοιπους δράστες τα κλοπιμαία προκειμένου οι τελευταίοι να μην γίνουν αντιληπτοί.

Δύο άτομα από την ομάδα που είχε εισβάλει στο σπίτι του εστιάτορα συνελήφθησαν στο λιμάνι της Ύδρας, ενώ οι υπόλοιποι πέντε προσπάθησαν να διαφύγουν επίσης με θαλάσσιο ταξί, αλλά ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Εκτός από το υλικό που έχει η Αστυνομία από τις κάμερες για τους δράστες, κηλίδα αίματος του 39χρονου Γεωργιανού φέρεται να βρέθηκε στο σημείο που ήταν η σορός του άτυχου άνδρα ,κάτι που ανακοίνωσε η αστυνομία κατά την παρουσίαση της υπόθεσης.