Η Γεωργία Καλτσή πριν καλά καλά κλείσει τα 22 της χρόνια είδε τη ζωή της να αλλάζει μετά από ένα θανατηφόρο τροχαίο. Ένα δευτερόλεπτο ήταν αρκετό για να την καθηλώσει σε αναπηρικό καροτσάκι και να στείλει την κολλητή της φίλη στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση.

422845_446740735369449_612071623_n.jpg
«Πρέπει να λες σε αγαπώ, ευχαριστώ και μου λείπεις πάντα… Να μην περιμένεις το αύριο γιατί μπορεί να μην έλθει ποτέ. Ένα δευτερόλεπτο είναι αρκετό για να αλλάξει εντελώς η ζωή μας. Το τροχαίο κράτησε 5 με 7 δευτερόλεπτα, ωστόσο το ένα από αυτά ήταν που μου άλλαξε τη ζωή. Όταν χτύπησα στην σπονδυλική μου στήλη. Μετά χάθηκαν όλα, δεν ένιωθα το πόδια μου».

Το χρονικό του σοκαριστικού τροχαίου

Όλα συνέβησαν ενώ η Γεωργία με την παρέα της γυρνούσαν με το αμάξι από ένα μαγαζί της Κηφισιάς. Σε μία απότομη στροφή στην Κηφισίας στο ύψος του Αμαρουσίου, στο ρεύμα προς Αθήνας, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα το όχημα να καρφωθεί σε υποκατάστημα τράπεζας και να αρπάξει φωτιά.

«Όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Ξαφνικά κανείς από την παρέα μου δεν είχε τις αισθήσεις του και εγώ καλούσα σε βοήθεια. Οι περαστικοί μας βοήθησαν αμέσως ενώ στην συνέχεια ήλθε η Πυροσβεστική και μας απεγκλώβισε. Μεταφέρθηκα σε δημόσιο νοσοκομείο και εκεί έσβησαν όλα. Στην συνέχεια με πήγαν σε ιδιωτική κλινική και χάρη στους γιατρούς μου είμαι ακόμα ζωντανή.

11152681_10153214144128114_7520144895125002797_n.jpg
Γιατροί με τις ομάδες τους ήταν πάνω από το κεφάλι μου και έκαναν ό,τι περνάει από το χέρι τους για μένα. Έφυγα και με ξαναγύρισαν πολλές φορές! Για αυτό τους ευχαριστώ όλους τους μέσα από την καρδιά μου, το κύριο Χαράλαμπο, την κυρία Εμμανουέλα, τον κύριο Παρασκευά και όλους όσους με αγκάλιασαν σα να είμαι δικό τους παιδί. Και στο κέντρο αποκατάστασης που είμαι ακόμα με βοηθούν και με στηρίζουν όλοι τους. Επιπλέον και όταν είχε γίνει έκκληση για αίμα, μας βοήθησαν ακόμη και από το εξωτερικό. Ήταν εντυπωσιακή η ανταπόκριση του κόσμου».

Ο θάνατος του φίλου της

Στο συγκεκριμένο τροχαίο έχασε τη ζωή του ένας πολύ καλός φίλος της Γεωργίας, ο Αποστόλης ενώ η φίλη της βρίσκεται ακόμη στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. «Τι να πω για τον Αποστόλη; Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος και ένας πολύ καλός μου φίλος. Ήταν από τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Δεν έχω πιστέψει ακόμα πως δεν θα τον ξανασυναντήσω. Όσον αφορά τη φίλη μου, πηγαίνω στο νοσοκομείο για να την στηρίξω με τον τρόπο μου. Είμαστε όλοι δίπλα της».

apostolos-tsaousis.jpg
Ο αδικοχαμένος Αποστόλης

Η τυφλή στροφή της Κηφισίας που οδηγεί στο θάνατο

Στο ίδιο σημείο καρμανιόλα, έξι μήνες αργότερα, συνέβη ένα ακόμη θανατηφόρο τροχαίο. Δυο 20χρονοι έχασαν τη ζωή τους εν�� τρεις κοπέλες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Είναι τραγικό να λέγεται στροφή του θανάτου και κανείς να μην διορθώνει το σημείο. Έχω διαβάσει στο ίντερνετ ότι στα χαρτιά έχουν γίνει αλλαγές αλλά ουσιαστικά δεν έχει γίνει τίποτα. Είναι κρίμα και άδικο να χάνονται νέα παιδιά. Πρέπει κάτι να γίνει. Συγκλονίστηκα όταν έμαθα για το τροχαίο με τα πέντε παιδιά. Ήταν σχεδόν η ίδια σκηνή με τη δική μας αλλά με άλλους πρωταγωνιστές».

76009_155337041176488_1438831_n.jpg
Η Γεωργία σήμερα αν και δεν μπορεί ακόμη να σηκωθεί από το καροτσάκι δίνει τη δική της μάχη… μια μάχη που θα την κερδίσει όπως λέει. Με τις φυσικοθεραπεί��ς, τους φίλους της και έχοντας το χαμόγελο στα χείλη της πάντα ζωγραφισμένο ξέρει ότι θα σηκωθεί από το καροτσάκι και θα περπατήσει ξανά.

«Οι συνηθείες μου δεν έχουν αλλάξει σχεδόν καθόλου. Οι φίλοι μου είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Πολλές φορές με παίρνουν ακόμα και στα χέρια για να πάμε σε μία καφετέρια που μπορεί να μην έχει προσβασιμότητα το καροτσάκι.

11825799_965970730113111_2562875615326844831_n.jpg
Συνεχίζω και ασχολούμαι με τον αθλητισμό και κάνω συνέχεια όλα αυτά που μου αρέσουν και θέλω. Ξέρω ότι θα μου πάρει χρόνο αλλά είμαι σίγουρη πως θα σηκωθώ από το καροτσάκι και θα περπατήσω. Θα πραγματοποιήσω όλους μου τ��υς στόχους και σίγουρα θα ταξιδέψω πολύ».

Της Αλέκας Νικόλα