Πολλά ερωτήματα προκαλεί η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, να ζητήσει από την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής, την αντικατάσταση του προϊστάμενου της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, Σταύρου Σταυρόπουλου.

Μάλιστα, το μεσημέρι της Τετάρτης, θα πραγματοποιηθεί από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η ακρόαση του νέου διευθυντή, ταξιάρχου Αναστάσιου Αναστασάκου, ο οποίος υπηρετούσε τις οικονομικές υπηρεσίες της Αστυνομίας.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση για την απομάκρυνση του κύριου Σταυρόπουλου, συμπίπτει χρονικά με τις καταγγελίες Πανούση σχετικά με τις επαφές κομματικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ με ανώτατους αξιωματικούς των Σωμάτων Ασφαλείας, που διευκόλυνε κυκλώματα διακίνησης ή παράνομης νομιμοποίησης μεταναστών.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο κύριος Πανούσης, μετά τη δεύτερη κατάθεσή του στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου, εξέφρασε την ανησυχία του για την πρόθεση του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Τόσκα να αλλάξει την ηγεσία της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Τι δήλωνε λίγες ώρες πριν ο Τόσκας για τις αλλαγές στην Αστυνομία

Εν τω μεταξύ, ο κύριος Τόσκας μιλώντας χθες στον Real FM, δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει σε αλλαγές στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ παρά την δημόσια δήλωση του Γ. Πα��ούση ο οποίος υποστήριξε, πως αν γίνει κάτι τέτοιο τότε θα συγκαλυφθεί η υπόθεση στην οποία εμπλέκονται πρώην φυλακισμένοι, υψηλόβαθμοι αστυνομικοί και λιμενικοί.

«Εγώ δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων και θα προχωρήσω σε αλλαγές και δεν πρόκειται να δεχθώ παρεμβάσεις στο έργο μου» είπε ο Νίκος Τόσκας.

BINTEO STAR