Ανατριχιαστικές περιγραφές από τον σοκαριστικό ξυλοδαρμό του Γιώργου Κουμουτσάκου από ομάδα αγνώστων στο Σύνταγμα μετέφερε στο κεντρικό δελτίο του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα ο ρεπόρτερ του καναλιού Κώστας Καζακόπουλος, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο απίστευτο περιστατικό που έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης.
Όπως τόνισε, τίποτε δεν προμήνυε αυτό που έγινε τελικά.
«Οι δράστες τον χτύπησαν σε τρεις φάσεις» αποκάλυψε ο Κ. Καζακόπουλος και συνέχισε την περιγραφή: «Η πρώτη επίθεση άρχισε όταν έκανε κάποιες δηλώσεις ο κ. Κουμουτσάκος στο πλαίσιο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των Ποντίων. Κάποιοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα: “Τι θες και κάνεις δηλώσεις;”, “αλήτες, προδότες, πολιτικοί” κλπ. Εκείνη τη στιγμή ήρθε μία ομάδα νεαρών που άρχισαν και αυτοί να φωνάζουν συνθήματα. Ο β��υλευτής της ΝΔ άρχισε να υποχωρεί…».
Ο ρεπόρτερ του STAR αποκάλυψε ότι βλέποντας την «αγέλη» των νεαρών να πλησιάζει απειλητικά προς τον κ. Κουμουτσάκο, ένας κύριος τον αγκάλιασε και προσπάθησε να τον φυγαδεύσει.
«Τότε κάποιοι νεαροί έκαναν μια κυκλωτική κίνηση και τον χτύπησαν στο πρόσωπο, του έσπασαν τα γυαλιά, ενώ στη συνέχεα άλλοι πέταξαν μπουκάλια με νερό, νεράντζια και πέτρες. Οι αστυνομικοί αιφνιδιάστηκαν, έκαναν στη συνέχεια μια ανθρώπινη ασπίδα γύρω του ωστόσο οι νεαροί τον στρίμωξαν στη γωνία της Βουλής όπου εκεί έπεσε μια βροχή από πέτρες, νεράντζια και μπουκάλια» περιγράφει ο κ. Καζακόπουλος στη Μάρα Ζαχαρέα.
Σύμφων�� με τον ρεπόρτερ του STAR, ο βουλευτής της ΝΔ προσπάθησε να εξηγήσει ποιος είναι αλλά δεν εισακούστηκε, ενώ η αστυνομία επεχείρησε να τον φυγαδεύσει από το φυλάκιο στα αριστερά του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη.
«Πάλι, όμως, οι νεαροί του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν ενώ ήταν ήδη ματωμένο το πρόσωπό του. Τελικά, φυγαδεύτηκε στη Βουλή» εξηγεί ο κ. Καζακόπουλος, ο οποίος αποκάλυψε ότι στο σημείο βρισκόταν νωρίτερα και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος (προ)βλέποντας την ένταση, έφυγε έγκαιρα και ομάδα νεαρών απλά προκάλεσε ζημιά στο όχημά του.
«Απ’ ότι κατάλαβα δεν υπήρχε προσωπικό θέμα αλλά στο πρόσωπό του θέλησαν να προπηλακίσουν τον πολιτικό κόσμο» παρατήρησε η κα Ζαχαρέα, με τον ρεπόρτε�� του STAR να επιβεβαιώνει πως «είναι ακριβώς έτσι» και πως πιθανόν και αυτοί που τον κυνηγούσαν να μην ήξεραν ποιον κυνηγούσαν.
Η Παμποντιακή Ένωση, από την πλευρά της, σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για προβοκάτσια.