​Εν έτη 2015 στην Ελλάδα, οκτώ μαθητές θαλασσοπνίγονται καθημερινά στο Ιόνιο για να μάθουν γράμματα. Το κουράγιο των παιδιών είναι γροθιά στο στομάχι γι’ αυτό που ονομάζεται ελληνικό κράτος.

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο ... στο βίντεο θα δείτε τους 8 ήρωες-μαθητές του Καλάμου να πηγαίνουν και να γυρίζουν από το σχολείο τους με… καΐκι!

Παίζουν καθημερινά τη ζωή τους κορώνα-γράμματα και ζουν στις μέρες μας έναν απίστευτο Γολγοθά για να μάθουν γράμματα. Μπαίνουν στο καΐκι και ταξιδεύουν επί 45 λεπτά, για να φτάσουν στα σχολεία της απέναντι ακτής.

Τα 3 παιδιά του Λυκείου πηγαίνουν σχολείο στο Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας όπου δένει το καΐκι. Τα υπόλοιπα 5 του γυμνάσιου είναι ακόμη πιο άτυχα... διότι περιμένουν άλλα 20 λεπτά το λεωφορείο που θα τους οδηγήσει μετά από ακόμη ένα τέταρτο στο γυμνάσιο της Κανδηλας.

Όταν οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες το κεντρικό λιμεναρχείο της Λευκάδας δίνει απαγορευτικό και τα παιδιά χάνουν το μάθημα. Τα παιδιά του Λυκείου βλέπουν τα όνειρα τους για να μπουν στο Πανεπιστήμιο να ναυαγούν στο θαλάσσιο δίαυλο μεταξύ του σπιτιού τους και της απέναντι στεριάς.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν ξεμείνε�� λόγω καιρού στο Μύτικα και αναζητούν μέρος να μείνουν.

Οι οικογένειες τους πληρώνουν μόνο για το καΐκι περίπου 16Ο ευρώ το μήνα για να μορφώσουν τα παιδιά τους και κάποιοι είναι αποφασισμένοι να εγκαταλείψουν το νησί που δεν έχει ούτε φροντιστήριο.

Αυτό που ζητούν οι μαθητές και οι γονείς τους είναι ένα θαλάσσιο ταξί για να μειωθεί τουλάχιστον η ταλαιπωρία τους. Και όλα αυτά στην Ελλάδα του 2015 την στιγμή που σε όλο τον κόσμο γίνονται μαθήματα on line.