​Ο Χειμώνας φαίνεται πως μπηκε για τα καλά, καθώς την Παρασκευή περιμένουμε βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, και στην υπόλοιπη χώρα κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στις Σποράδες και πιθανόν στις Δυτικές Κυκλάδες και στη Δυτική Κρήτη.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινότερα τμήματα της Κεντρικής Στερεάς, ενώ στη Δυτική Ελλάδα ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα και σε παράκτιες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 15 στην Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 21 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 7 έως 17 στα ανατολικά ηπειρωτικά και από 12 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία στα βόρεια τμήματα και στο Μυρτώο θυελλώδεις 8 μποφόρ, με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά πελάγη όπου θα επικρατήσουν ασθενείς άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις, με ασθενείς βροχές κατά περιόδους κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομούθερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 17 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και από το βράδυ τοπικά στα ανατολικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις.Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και από το βράδυ ανατολικοί μέτριοι 5 μποφόρ.