Πενήντα τέσσερις ελληνικές επιχειρήσεις που αύξησαν το προσωπικό τους βράβευσε ο όμιλος ICAP, στα πλαίσια του κορυφαίου θεσμού, ο οποίος πραγματοποιήθηκε για 5η συνεχόμενη χρονιά.

Ανάμεσα σε 22.000 επιχειρήσεις ο όμιλος ICAP βράβευσε 44 εταιρείες και 10 ομίλους που είχαν κερδοφορία, αύξησαν το προσωπικό τους και βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις του κλάδου τους.

«Στις αντίξοες συνθήκες λοιπόν της κρίσης κάποιοι κατάφεραν να ξεχωρίσουν, δηλώνοντας σταθερότητα, πίστη και αξιοποιώντας τις πραγματικές δυνατότητες που έχει η Ελληνική οικονομία» δήλωσε ο Υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

Ανάμεσα στις εταιρείες που βραβεύτηκαν είναι οι Motor oil, Σκλαβενίτης, Ευρωπαϊκή Πίστη, και Jumbo.

Η Icap που απασχολεί 1.300 εργαζόμενους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αποτελεί τον μεγαλύτερο όμιλο παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Εδώ και πέντε χρόνια βραβεύει μέσω του θεσμού True Leaders, τις επιχειρήσεις- ηγέτες.

«Σε αυτή τη δύσκολη εποχή είναι οι εταιρείες που δημιουργούν θέσεις εργασίας. Άρα αυτές είναι που πρέπει να μας καθοδηγούν» ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ICAP Group, κ.Νικήτας Κωνσταντέλλος.

«Πέρα από την Ελλάδα της κρίσης υπάρχουν και εταιρείες, υπάρχει μια παραγωγική και επιχειρηματική κοινότητα η οποία δημιουργεί, καινοτομεί, παράγει και εξάγει κόντρα στις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν σήμερα στη χώρα μας» επισήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bic, κ. Δημήτρης Πισιμίσης.

Ο υπουργός οικονομίας Γιώργος Σταθάκης που απένειμε τα βραβεία δήλωσε πως κομβικά σημεία για την επιστροφή στην ανάπτυξη είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η ανακεφαλαιοποίηση μέχρι τα Χριστούγεννα, η εφαρμογή των προαπαιτούμενων μέχρι το τέλος Νοέμβρη και το σχέδιο ανάπτυξης της οικονομίας που καταρτίζεται με σκοπό να παρουσιαστεί το Μάρτιο.