​Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός πρόσφυγα, ο οποίος μπορεί να κατάφερε να επιζήσει μετά το ναυάγιο, όμως έχασε τα παιδιά του, την σύζυγο, την μητέρα, τον πατέρα του, τα αδέλφια του και άλλους συγγενείς. Τους είδε να χάνονται στα κύματα!

navagiozoodpigi211015-4.jpg
Το ναυάγιο έγινε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης. Το ξύλινο σκάφος που μετέφερε πρόσφυγες από την Συρία απέπλευσε από τα τουρκικά παράλια, αλλά ανατράπηκε και οι συνολικά 30 επιβαίνοντες βρέθηκαν στη θάλασσα!

Οι Τούρκοι ανέφεραν ότι δέχθηκαν κλήση μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 και έτσι άρχισαν οι έρευνες. Αμέσως στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, κάτω από δυσχερείς καιρικές συνθήκες, πήραν μέρος δύο πλωτά του λιμενικού της Σάμου και πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού. Ταυτόχρονα απογειώθηκαν ελικόπτερο της Frontex και Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Λίγες ώρες αργότερα οι Τούρκοι ανέφεραν πως 16 πρόσφυγες διασώθηκαν από τουρκική θαλαμηγό κοντά στην οριογραμμή και κατά δήλωσή τους, μαζί τους ταξίδευαν άλλα 14 άτομα. Αργά το απόγευμα της Τετάρτης, το λιμενικό πληροφορείται πως πάνω από 40 μετανάστες έχουν βγει κάτω από εξαιρετικά άσχημες καιρικές συνθήκες στο Aκρωτήρι Πράσσο!