​«Μας καταδίκασαν σε ισόβια χωρίς να φταίμε. Μας καταδίκασαν με τον πόνο και την απώλεια.» λέει συγκλονισμένη η μητέρα του Παύλου Φύσσα, τονίζοντας πως αγωνίζεται για «τον Παύλο», για αυτό που ήταν, για τους αγώνες του» και για να δει ο κόσμος τι εστί Χρυσή Αυγή. «Όταν συναντήσουμε τον Παύλο θέλω να έχουμε κάνει κάτι» τονίζει.

Η Μάγδα Φύσσα είναι αποφασισμένη όπως λέει στην συνέχεια, όσο και αν κρατήσει η δίκη, ν�� παρίσταται κάθε φορά στο δικαστήριο, όσο τραυματικό μπορεί να είναι αυτό για μία μάνα που της έχουν δολοφονήσει το παιδί.

Αναφέρεται για μια ακόμα φορά με πολύ συγκινητικά λόγια στην στιγμή που τον αντίκρυσε στο νεκροθάλαμο. «Τον Παύλο τον είδα στο νεκροθάλαμο. Εγώ, ο πατέρας του και η αδερφή του. Τον είδαμε στο ψυγείο παγωμένο. Απλά τους είπα “Aν πέσουμε όλοι πάνω του και τον ζεστάνουμε δεν θα σηκωθεί;” Τον αγκάλιασα. Προσπαθούσα να τον ζεστάνω. Κοιμόταν….»

Τέλος αναφέρεται στη βεβήλωση που προκαλούν πολλοί στο μνημείο του. «Τι μίσος είναι αυτό που ακόμα εξακολουθεί να ζει; Πάνε και κάνουν στο τσιμέντο όλο αυτό που θα ήθελαν να κάνουν στο κορμί του Παύλου. Αλλά του Παύλου δεν του κάνουν κάτι. Αντιθέτως γελά μαζί τους» σχολιάζει.