​Στον ειδικό ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας οδηγήθηκε το πρωί της Τετάρτης από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία ο 37χρονος, ο οποίος καταζητούνταν με ένταλμα σύλληψης για παράβαση του νόμου περί όπλων και παρουσιάστηκε μόνος του χθες στον εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Συγκεκριμένα, το Μάρτιο του 2013, εντοπίστηκε σε πάρκινγκ των Εξαρχείων όχημα που είχε νοικιάσει ο 37χρονος, στο πορτ μπαγκάζ του οποίου βρέθηκαν δύο καλάζνικοφ με κομμένα κοντάκια, 1500 σφαίρες, τέσσερις γεμιστήρες και τέσσερις χειροβομβίδες.

Έκτοτε ο 37χρονος ζούσε καταζητούμενος, ενώ διαρροές από την Αστυνομία τον θέλουν να έχει κι επαφές με πρόσωπα από τρομοκρατικές οργανώσεις.

Το 2005 μάλιστα, είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε καταδρομική επιχείρηση εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου είχαν αφαιρεθεί από τους αστυνομικούς ασπίδες, μάσκες και δακρυγόνα. Τότε είχε συλληφθεί, προφυλακίστηκε και τελικά αποφυλακίστηκε μετά από απεργία πείνας και δίψας.

Η παράδοση και στη συνέχεια σύλληψη του 37χρονου, λένε οι αστυνομικοί ότι ίσως ανοίξει νέους δρόμους στις έρευνες για το σύγχρονο αντάρτικο πόλης

2387565.jpg