Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών παραδόθηκε σήμερα το πρωί ο 37χρονος Π.Α, παλιός γνώριμος των Αρχών και γνωστός αντιεξουσιαστής και στη συνέχεια συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική, ύστερα από εισαγγελική παραγγελία.

Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 23ου τακτικού ανακριτή Αθηνών για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Συγκεκριμένα, το Μάρτιο του 2013, εντοπίστηκε σε πάρκινγκ των Εξαρχείων όχημα που είχε νοικιάσει ο 37χρονος, στο πορτ μπαγκάζ του οποίου βρέθηκαν δύο καλάζνικοφ με κομμένα κοντάκια, 1500 σφαίρες, τέσσερις γεμιστήρες και τέσσερις χειροβομβίδες.

Έκτοτε ο 37χρονος ζούσε καταζητούμενος, ενώ διαρροές από την Αστυνομία τον θέλουν να έχει κι επαφές με πρόσωπα από τρομοκρατικές οργανώσεις.

Το 2005 μάλιστα, είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε καταδρομική επιχείρηση εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου είχαν αφαιρεθεί από τους αστυνομικούς ασπίδες, μάσκες και δακρυγόνα. Τότε είχε συλληφθεί, προφυλακίστηκε και τελικά αποφυλακίστηκε μετά από απεργία πείνας και δίψας.

Η παράδοση και στη συνέχεια σύλληψη του 37χρονου, λένε οι αστυνομικοί ότι ίσως ανοίξει νέους δρόμους στις έρευνες για το σύγχρονο αντάρτικο πόλης