Φθινοπωρινό, με σταδιακή επιδείνωση του καιρού θα είναι το Σαββατοκύριακο. Παρά την αρχική ηλιοφάνεια σε αρκετές περιοχές, οι αραιές νεφώσεις στη συνέχεια θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Σε ορισμένες περιοχές μάλιστα τα φαινόμενα θα είναι έντονα ενώ θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι προβλέπονται στο Ιόνιο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Από τις καιρικές συνθήκες και τους ισχυρούς νοτιάδες ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Στην Αττική, προβλέπονται αρχικά λίγες νεφώσεις που αργότερα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη που βρέχει ήδη από το πρωί προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί με ένταση 4 έως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία κυμανθεί από 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αντίστοιχες καιρικές συνθήκες προβλέπονται και για την υπόλοιπη χώρα, με πιθανότητα βροχής να υπάρχει και για τα νησιά του Αιγαίου όπως και για την Κρήτη. Πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα σε Μακεδονία, Θράκη, νησιά Ιονίου, Ήπειρο, Στερεά, Πελοπ��ννησο και Θεσσαλία.

Ανάλογες καιρικές συνθήκες προβλέπονται και για την Κυριακή, οπότε αναμένονται ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν αύριο νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα πελάγη 8 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασια θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά και τα νότια, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθεί μικρή πτώση.