​«Γεια σας είμαι η κυρία Μπαζιάνα και θα κάνουμε μαζί το μάθημα «Δίκτυα Ι» φέρεται να είπε η καινούρια καθηγήτρια στους φοιτητές της, που, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, γέμισαν ασφυκτικά το αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Μετά την ευγενική καλησπέρα, η Μπέτυ Μπαζιάνα ζήτησε από όλους να κλείσουν τα κινητά τους τηλέφωνα, προκειμένου να μην... ξεφυτρώσουν φωτογραφίες!

Άλλωστε, λίγο πριν την έναρξη του μαθήματος τρεις φοιτητές είχαν αναλάβει να κάνουν... face control για να αποφύγουν τη λαθραία είσοδο δημοσιογράφων και φωτογράφων, που «κυνηγούσαν» από νωρίς τη... νεοφερμένη δημοφιλή καθηγήτρια.

Μετά την αναστάτωση που δημιουργήθηκε από την παρουσία δημοσιογράφων, το Πανεπιστήμιο εξέδωσε ανακοίνωση που... ζητά από τα ΜΜΕ να μην εισέρχονται χωρίς άδεια στους χώρους του ιδρύματος, να μην βιντεοσκοπούν και να μην φωτογραφίζουν.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το «Έθνος» η Μπέτυ Μπαζιάνα είχε έναν σύντομο διάλογο με τους νέους... συναδέλφους της:

Καθηγητής: «Χρειάζεστε κάτι»;

Μπέτυ Μπαζιάνα: «Έχω τα πάντα μαζί μου. Σας παρακαλώ να μη με βλέπετε ως τη σύζυγο του Πρωθυπουργού. Άλλωστε εγώ και η οικογένειά μου είμαστε σήμερα σε αυτή τη θέση, αύριο θα είμαστε απλοί πολίτες».

Η νέα επαγγελματική εμπειρία της συντρόφου του Πρωθυπουργού της επεφύλασσε και κάποιες... άλλες εκπλήξεις, καθώς σύμφωνα με το Βηματοδότη, έδειξε ιδιαίτερα... προβληματισμένη όταν διαπίστωσε πως το πανεπιστήμιο στεγάζεται πάνω από σουπερμάρκετ, το οποίο πρέπει να... προσπεράσει κατά την είσοδο της στο ίδρυμα. Της άρεσαν όμως οι εσωτερικοί του χώροι.

Η κυρία Μπαζιάνα, πάντως, ήταν το πρώτο θέμα συζήτησης και για τους κατοίκους της Κοζάνης που την... παρακάλεσαν και την προσκάλεσαν να μείνει και το βράδυ για μερικές τοπικές νοστιμιές στις ταβέρνες της περιοχής. Εκείνη με ένα πλατύ χαμόγελο είπε ευγενικά «Πολύ θα το ήθελα, αλλά θα πρέπει να γυρίσω στα παιδιά μου».