​Προθεσμία ζήτησε και έλαβε για να απολογηθεί την Παρασκευή ο γνωστός επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος ο οποίος οδηγήθηκε την Τρίτη ενώπιον της ειδικής ανακρίτριας Διαφθοράς Βασιλικής Μπράτη για να απολογηθεί σχετικά με τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα της προμήθειας ραντάρ από την βραζιλιάνικη εταιρία Εμπραέρ.

Όπως σας ενημέρωσε χθες το star.gr, ο επιχειρηματίας συνελήφθη αργά το βράδυ της Δευτέρας στο σπίτι του στη Φιλοθέη μετά από έκδοση εντάλματος από την ανακρίτρια.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζει είναι ενεργητική και παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές αφορά την μίζα, που δόθηκε σε αξιωματούχο για να κλείσει η σύμβαση υπέρ της Σουηδικής εταιρίας Έρικσον.

Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο συλληφθείς επιχειρηματίας μετά την προθεσμία που έλαβε από την ανακρίτρια για να απολογηθεί την Παρασκευή αρνείται ότι έχει δωροδοκήσει οποιονδήποτε κρατικό αξιωματούχο.
Στην ανακοίνωση ο Θ. Λιακουνάκος τονίζει ότι «προφανώς, εξομοιώνονται, άδικα, πρόσωπα και πρακτικές, στον χώρο των εξοπλιστικών συμβάσεων και παραγνωρίζεται ότι εγώ, προσωπικά, καθώς και οι εταιρείες συμφερόντων μου, έχουμε υποστεί 155 φορολογικούς ελέγχους που διενήργησαν 594 ελεγκτές των φορολογικών αρχών από τους οποίους (ελέγχους) , ουδέποτε, προέκυψε κάτι επιλήψιμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο την τελευταία 15ετία έχουμε καταβάλει στο ελληνικό δημόσιο φόρους ύψους 155 εκατ. ευρώ».

Και καταλήγει σημειώνοντας: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι η Δικαιοσύνη θα επιτελέσει στο ακέραιο το έργο της και θα αγνοήσει τις διάφορες Κασσάνδρες που πανηγυρίζουν, δημόσια, για τη σύλληψή μου, αδιαφορώντας για τους 3.500 εργαζόμενους στις εταιρείες μου και το μέλλον αυτών».