​Για σωρεία εγκληματικών δράσεων κατηγορούνται 16 άτομα, 11 Έλληνες και 5 αλλοδαποί (υπήκοοι Αιθιοπίας, Ρουμανίας, Αλβανίας και Ρωσίας), ηλικίας από 21 έως 60 ετών, ενώ στις υποθέσεις σωματεμπορίας, μαστροπείας και παράνομων αδειοδοτήσεων καταστημάτων στην Κέρκυρα, εμπλέκονται συνολικά 25 άτομα! Μάλιστα, σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται 3 υπάλληλοι του Δήμου Κέρκυρας, καθώς και επιχειρηματίες από τον χώρο της νυκτερινής διασκέδασης!
Μετά από συστηματική και πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας εξιχνιάστηκε η δράση του κυκλώματος, το οποίο θα έρθει αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, της σωματεμπορίας, της ληστείας και βιασμού, της σεξουαλικής εκμετάλλευσης, της δωροδοκίας, δωροληψίας, παράβασης καθήκοντος, πλαστογραφίας, ψευδούς βεβαίωσης, υπεξαίρεσης καθώς και της νόθευσης εγγράφων.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον, 9 άτομα, εκ των οποίων τέσσερις 4 Έλληνες και 5 αλλοδαποί βουλγαρικής, αλβανικής και ουγγρικής καταγωγής.
Η δράση του κυκλώματος
Το κύριο μέρος της εγκληματικής δράσης των κατηγορουμένων εντοπίστηκε σε κέντρα νυκτερινής διασκέδασης στην Κέρκυρα, όπου ορισμένοι εκ των κατηγορούμενων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εξώθηση και προαγωγή γυναικών από την Ουγγαρία και την Βουλγαρία, στην πορνεία. Τις γυναίκες είχαν προηγουμένως προωθήσει στην Ελλάδα αλλοδαποί συνεργοί τους και στη συνέχεια, εμφανίζοντας τες ως εργαζόμενες ή ως θαμώνες των καταστημάτων, τις «εκμεταλλεύονταν» αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.
Οι κατηγορούμενοι για την επίτευξη του σκοπού τους και με τη βοήθεια συνεργατών τους, προσέγγιζαν ως πελάτες διάφορους παραθεριστές σε διάφορα τουριστικά σημεία της Κέρκυρας, και τους έπειθαν να μεταβούν για διασκέδαση στα καταστήματα-κέντρα διασκέδασης που διαχειρίζονταν.
Παράλληλα, στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψαν περιπτώσεις δωροδοκίας και δοσοληψίας για 2 τουλάχιστον άδειες λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Θύμα βιασμού μία 29χρονη από τη Βουλγαρία
Παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση 29χρονης υπηκόου Βουλγαρίας, που αποτέλεσε θύμα σωματεμπορίας από τρεις εκ των εμπλεκομένων (υπηκόους Βουλγαρίας), ενώ φερόταν να εργάζεται σε καταστήματα νυκτερινής διασκέδασης στην Κέρκυρα. Επιπλέον, η 29χρονη έπεσε θύμα κατ’ εξακολούθηση βιασμού από έναν από τους προαναφερόμενους υπη��όους Βουλγαρίας, ηλικίας 35 ετών.
Λήστεψαν 24χρονη Ελληνίδα εργαζόμενη σε ένα από τα καταστήματα
Ένα άλλο μέρος της διαπιστωμένης παράνομης δραστηριότητας αποτελεί υπόθεση ληστείας στις αρχές Σεπτεμβρίου, σε βάρος 24χρονης Ελληνίδας, που εργαζόταν σε καταστήματα διασκέδασης ορισμένων εκ των κατηγορουμένων. Δράστες ήταν δύο υπήκοοι Αλβανίας, 28 και 40 ετών, οι οποίοι αφαίρεσαν από την 24χρονη το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ.
Η εμπλοκή των υπαλλήλων του δήμου Κέρκυρας
Ένας εκ των κατηγορουμένων, ένας 38χρονος Έλληνας, ο οποίος εμπλέκεται και στις προαναφερόμενες περιπτώσεις σωματεμπορίας-μαστροπείας, με τη συνδρομή υπαλλήλων του Δήμου Κέρκυρας, ηλικίας 51,43 και 47 ετών πέτυχε την επίσπευση έκδοσης άδειας λειτουργίας σε κατάστημα συνιδιοκτησίας του, έναντι χρηματικών ανταλλαγμάτων, ενεργώντας για λογαριασμό των μισθωτών του καταστήματος. Το ίδιο έπραξε και για την έκδοση άδειας λειτουργίας καταστήματος σε οικογενειακή του επιχείρηση- κέντρο διασκέδασης.
Στις οικίες των εμπλεκομένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: τρία κυνηγετικά όπλα χωρίς άδεια, ένα πυροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα και 5 φυσίγγια, ένα αεροβόλο όπλο, 3.470.000 ρούβλια και 2.794 ευρώ, ηλεκτρονικές συσκευές, δύο κουτιά με αμπούλες αναβολικών ουσιών, 70 περίπου γραμμάρια άγνωστης ουσίας, υπηρεσιακή σφραγίδα του Δήμου Κερκυραίων και πλήθος άλλων σφραγίδων, πιστοποιητικά υγείας με την υπογραφή ιατρών, ασυμπλήρωτα εξιτήρια, 44 ιατρικές βεβαιώσεις ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων ιατρικών βεβαιώσεων, καθώς και άλλα αντικείμενα.
Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα επίμαχα κέντρα νυκτερινής διασκέδασης στην Κέρκυρα προέκυψαν παραβάσεις ως προς την νομιμότητα απασχόλησης τριών αλλοδαπών γυναικών και ενός Έλληνα. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές και ανακριτικές Αρχές.